Se gremo igrat?

Če strnemo : Artičoka Brokoli Cvetača Čebula Drobnjak Encijan, Evkalipt Feferon Grah Hren Ingver Jajčevec Krompir Leča Motovilec Nageljnove žbice Ohrovt Paradižnik Romanesco Solata Špinača Timijan Uspavalna vitanija Vodna kreša Zelje Žafranika Sam ta E in U sta precej čudna

No, na E je endivija, jaz evkalipta ne bi jedla (nisem koala), encijan pa še manj, ker je grenak sto na uro, pa še vsi so zavarovani pri nas.

Za R je pa rukola, (rukvica pa še bolj lepo slovensko ime) malo bolj slovenska od romanesca, ki zanesljivo ni privzet slovenski izraz.

rimljanka
Tusi Repa in redkev sta okusno slovenska Matjaž
Po temeljitem brskanju sem nad crko U obupala (joker). Ce nimate vec idej, bi stafeto predala naprej morski medvedki, tudi rimljanki hvala za pomoc! slepakura
Hvala! VIŠČE - glavna sestavina je....
Mlado listje repe, maslo, česen, petršilj. ežoj
Pri nas bi rekli: repne cime rimljanka
ežoj... pravilno! Ti si na vrsti...

Evo, ena slikovna uganka: kaj je na zgornji  sliki ( mišljeno je v pekaču).

Skoraj mi pride, da postavim pogoj, da stana r. in mamamia ne morejo odgovarjat ( one bi takoj prepoznale ), ampak, kolikor vem, one itak ne berejo to rubriko. 

ežoj
Predvidevam da gre za sladico

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti