Se gremo igrat?
... ja... res je, težko delo si mi naložila,... pa naj ti bo za enkrat no...
Kakšne sestavine so potrebne za siciljanski recept za polpete iz melancan (polpette di melanzane). Ima osem sestavin skupaj s soljo in poprom. Če uganete, vam napišem še recept
No, zdej pa imam...prou mi je...majamarko, eh no, lepo si se izmuznila, sej ni manjkalo dosti, samo strok česna.
jass, pusti, ni treba iskat... se vdam, čeprav ni to pravi recept za siciljanske polpete, ki sem jih jaz mislila. Sestavine si navedla vse in še preveč.
Sedaj pa recept za nagrado.
5 melancan
5 žlic krušnih drobtin
5 žlic naribanega sira
1 jajce
1 strok česna
1 šopek bazilike
sol
poper
Melanzane zrežite na koščke, jih skuhajte, dobro odcedite in otisnite, dajte v skledo. Dodajte drobtine, nariban sir, jajce, sesekljan česen, sol, poper in sesekljano baziliko. Vse sestavine dobro premešajte in naredite polpetke, ki ji ocvrete na vročen olju ali pa spečete v pečici. Ko so narejene, jih položite na krožnik, okrasite z žličko paradižnikove omake in listkom bazilike... dober tek.
Recept sem našla na internetu pod Cosacucino!
Ne vem, ampak po moje imajo na Siciliji tiste manjše melancane, ki so bolj podobne po obliki malim cuketkam, ker če ne se mi zdi 5 melancan nasproti drugim sestavinam kar veliko.
jass, postavi vprašanje, prosim...
emily
jass, tudi jaz tako...
no, pa bomo v domači trgovini zdaj vse revije pokupili in pregledali, hehe...
emilyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Jaffa torta

Orehova potica po receptu moje mame