Se gremo igrat?

Zakaj je divji riž najdražje žito na svetu?? val
kaj zelo se mi sicer ne sanja, ampak recimo zato, ker je izredno občutljiv na spremembe v okolju, vsaka najmanjša sprememba povzroči njegov propad in z žetvijo ni nič, hehe. Poleg tega raste v jezercih in leno tekočih vodah, morajo ga nabirat s pomočjo čolnov (kar iz čolna, kakor se mi zdi) in to gotovo ni lahek posel. Zadnje čase ga celo umetno gojijo . Sicer pa to ni pravi riž, ampak spada v rod Zizania, pravi riž pa v rod Oryza. LP cervus
Najbrž bi bil logičen odgovor kar: ker je divji. Ne gojen. Torej ga je treba nabirati v naravi. http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_rice Ampak, itak me je elaphus prehitela. rimljanka
Elaphus nadaljuj prosim! Seveda pa imasta obe čisto prav! val
Elaphus do nedelje najbrž ne bo, je šla tja, kjer nima interneta. rimljanka
Še ne, se pa pripravljam. ampak eno vprašanje še lahko zastavim. Torej: stari Rimljani so radi dobro jedli in pili, kakor mi je znano. Njihov priljubljen izrek je potemtakem bil: Aqua et panis est vita canis. Kaj pomeni v slovenščini? Mislim, da ni pretežko, hehe. LP cervus P.s. vidim, da s,o skoraj vse tri v en kup pisale. valino sporočilo se je prikazalo šele, ko sem oddala mojega. Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 17. nov 2006 20:12:12
Hm,si bom poskusila pomagati z mojim (ne)znanjem italijanščine. Voda in kruh-pasje življenje. Bernarda
En malo odtrgan prevod bi bil: Voda in kruh sta psu življenje. He, he. Prosto po......... rimljanka
terlikar, kar naprej, prosim! Rim, ti pa gledaš z zanimivega zornega kota, hehe. LP cervus
Naštejte vsaj 5 nujno potrebnih aminokislin in povejte v katerih živilih se nahajajo! Bernarda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti