Se gremo igrat?

tumpika, tebe sem vajen v drugi rubrikli, vendar , če hočeš, riba je na koncu kuhana. ezoj
Aja, ežoj, a nisi rekel, da te nekaj dni ne bo na netu??????? rimljanka
rimljanka, a ne vidiš da mi manjka strešica, nisem doma, na tem računalniku sem se mogel znova prijavit ( uporabniško ime in geslo niso vžgali ). A ja, a ne iščemo ime jedi ? ezoj Sporočilo je spremenil(a) ezoj dne 30. apr 2007 09:19:16
Imaš v mislih quenelles? Če so ribje, so najbrž slavne quenelles de brochet, po naše ščukini cmoki, lionska specialiteta, običajno postrežena s kremasto omako iz potočnih rakov. nola
Zame zelo težka naloga, moram rečt nikakor se ne morem vključit Kristalka
Ah, ezoj/ežoj, nisem malenkostna, itak se mi ob tvojem imenu pokaže v možganih tvoja slika, tam iz Tremerij . Sicer pa - kak kratek izlet vstran je dobrodošel, a ne? Sem pa opazila zvezdico ob tvojem imenu. rimljanka

Evo,

spet imam svojo strešico.

nola,

saj veš, da imaš prav, ti postaviš vprašanje ( kaže, da si ti en maček za ribe ).

Mal sem še " pogooglal " in sem se dodatno izobrazil o quenelles: jaz nisem vedel, da so lahko glavna jed.

Kristalka,

pri večini vprašanj se jaz tako počutim, ko se rimljanka, blanchy, elaphus in še kdo izmenjujeta.

rimljanka,

kaj tista zvezdica pomeni ( pa ne nobenemu povedat, da jaz tega ne vem ).

Ognjič,

nič te ni bilo v slaščičarno " Egipat " ( vsaj ne 30. aprila okrog poldneva ). Za tolažbo, domačini pravijo, da to ni več ( slaščičatna ), kot je nekoč bila. 

ežoj
Ko smo že pri francoski kuhinji, kako se imenuje sok nezrelega grozdja, ki so ga včasih na veliko uporabljali namesto kisa? Originalno so ga pripravljali iz soka sorte grozdja z enakim imenom. Konzervirali so ga z dodatkom soli. Koncentriran sok se uporablja tudi pri pripravi gorčice. nola
Verjus (jus verde) ? lp, proxima
Točno tako! nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti