član od 20044272 sporočil
Se strinjam z vsemi, ki mislijo, da je treba zadevo najprej sprobat, če jo hočeš korektno ocenit. Ker pač ljudje tako zelo radi pišejo mnenja samo na podlagi slike ali sestavin recepta, sem to rešila tako, da mnenj ne berem več, razen če me kaj izjemno zanima, potem pogledam navadno daljše poste ali take, ki imajo not številke, torej vem, da se recimo razpravlja o določeni stvari (temperatura in čas pečenja, itd...)
Razumem teyino razmišljanje in ima po svoje prav, ampak recepti naj bi bili poslani za uporabo drugim, ne za avtorja... In tem drugim, ki bi radi kak recept sprobali to otežuje nepregledna množica mnenj, ki nimajo nobene konkretne vrednosti (kako bi to spremenil, kaj dodal, na kateri temperaturi, v kako velikem pekaču, kaj ni uspelo, kaj je uspelo,...) Jaz bi rajši, da jih več sproba moj recept:)
Meni se tak način "ocenjevanja" zdi sicer malo zgrešen, ker potem moraš čez vse tisto šavje brez informacij prilest, da najdeš kako konkretno mnenje, ki bi te zanimalo... Poleg tega lahko narediš na ta način krivico, saj recimo med in meso v sestavinah recepta lahko izgledata zelo čudno, ko pa probaš, je pa super! In obratno, moka, sladkor in margarina v sestavinah so pri polovici peciv, pa to še ne pomeni, da so vsa dobra:)
Veri