Jaz imam samsko gospodinjstvo, ne maram pa vsak dan jesti istih stvari, zato je kuhanje iz ostankov moja primarna disciplina

.
Poleg že zgoraj omenjenih stvari zelo rada recikliram rižote, dušen riž in podobno. Enostavno jih nabašeš v paprike, bučke ali drugo zelenjavo. Če je riža premalo za nadev, lahko dodaš še kako zelenjavo po okusu ali jajček, pa je. Če pa hočeš rižoto zakamuflirat, narediš ohrovtove ali zeljne zvitke

. Isto velja za kuskus.
Kuhan riž ali testenine grejo v solate.
Testenine s sirovo/smetanovo/zelenjavno/paradižnikovo omako se super predela v testeninski narastek. Ostankom dodaš malo zelenjave (korenček, brokoli, grah, po okusu pač), k sirovim in smetanovim omakam paše tudi skuta, kako jajce (beljak stepeš, da pride bolj rahlo), malo naribanega ali drobno zrezanega sira, če želiš lahko tudi šunko ali kake druge mesne ostanke, vse skupaj zmešaš in vržeš za cca. 20 minut v pečico.
ostanki kuhane/dušene zelenjave gredo v lazanje, zelenjavne musake, kot nadev za tavelike testenine, zelenjavne narastke, nadev za polnjen krompir...
če imaš samo kuhano zelenjavo, jo lahko uporabiš tudi kot oblogo za ribe po receptu Taščine ribe iz baze.
O kuhani govedini je že bilo govora v preteklosti. malo pobrskaj po forumu, je bilo veliko uporabnih idej.
Sicer pa ostankov po mojih izkušnjah ni treba porabit takoj za večerjo. Večina lahko kak dan počaka v hladilniku vzorno zaprta v tupperware ali drugi posodi... Mogoče pa si bo kdo drug dan zaželel "makaronov od včeraj"

maja