Hočete slišati še mojo štorijo z letošnjega morja.
V sredo, dan pred odhodom začnem popoldne pakirati, nekaj pred šesto zvečer zaključim. Manjkali so mi samo še dokumenti in gremo. Prvo dam na mizo zdravstvene, ko sem pri osebnih, jih naštejem samo štiri, pete osebne ni, potnih listov nimamo. Že začnem bemtit, kam so otroc založili osebno, ko ugotovim da ravno moje ni. Moram reč, da mi je tko zakuhal, da je bla kar groza. Dokumente imamo vedno na enem mestu in to vemo vsi člani. Preprosto, mami ostane doma. Potem kličem prijateljico in mi pove, da če grem v Novo mesto, dobim potni list v istem dnevu, a ni sigurno. Otroc, ki čakajo celo leto, da gremo na morje, grejo na konc zaradi mene v Novo mesto. Okej, zjutrej v četrtek namesto na morje gremo v NM. Tam najdemo upravno enoto, a kaj ko so vsi cepleni proti hitrosti. Ko končno oddam sliko, mi reče, da naj pridem ob poltreh, če bo nardila. Halo, mi pa spakirani čakamo za na morje. Kaj smo tli, se gremo pač kopat v Dolenjske do dveh popoldne. Ko pridemo nazaj, je blo v tisti čakalnici enih dvajset ljudi, ki so tud čakal na potni list. Pol pride končno tista ženska vn in pove, da jih bomo le dobil. Tako smo ob treh šele šli proti morju iz NM. No, ob osmih pa smo že vidli in morje in naš apartma. Hči je rekla, da smo najbolj crayzi famili, ampak je lušten pr nas. Ja tko se ti lahko zaplete čist na konc.
MALČICA