Voluhar

vidim, da smo obdelali kar nekja vrtnih škodljivcev. Pa sem se spomnila, da bi mi lahko kdo dal kkašen nasvet glede voluharja. Na vrtu imam namreč pravi labirint podzemnih rovov, tako da se na nekaterih mestih zemlja ugrezne, ko stopim nanjo. Čez zimo mi je izginilo nekaj sadik jagod, čebulic lilij,...

atic

Tu imaš nekaj povezav: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5394 http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4562 LP, V.
Voluharju smrdijo čebulice narcis in to navadnih. Pri nas smo imeli med jablanami nasajene narcise in ni bilo nikoli problema z voluharjem. lp zinka
pri nas doma som dali v rov malo mašinskega olja-starega in malo bencina ampak res malo bencina,prižgeš in se ne vrne več,sajkmalu ne.lp NIA
V rove in luknje nadevaš kose krbita in jih navlažiš z vodo. Rove prekriješ in zagrneš z zemljo. Po rovih se ustvarja strupen plin. Pomaga vendar ne zelo veliko. Ko se ustvari dovol plina, pazite. To je čez kake pol ure, ne hodite s prižgano cigareto po vrtu, ker se lahko zgodi, da boste imeli solato na sosedovi gredi. LP Matjaž
matjaž je napisal/a:
V rove in luknje nadevaš kose krbita in jih navlažiš z vodo. Rove prekriješ in zagrneš z zemljo. Po rovih se ustvarja strupen plin. Pomaga vendar ne zelo veliko. Ko se ustvari dovol plina, pazite. To je čez kake pol ure, ne hodite s prižgano cigareto po vrtu, ker se lahko zgodi, da boste imeli solato na sosedovi gredi. LP Matjaž
In tako moja mama pol vasi v luft dvigne, ker mislijo, da se je ravnokar zgodil bombni napad , solata se pa v jagode preseli Ognjič
Tole pa je za nasmejat... Matjaž in Ognjič, veliko uspešno pregnanih voluharjev želim...
Prav od srca sem se nasmejala. Tale selitev solate med jagode, je res za "dol past"... Julija
Tudi jaz sem se nasmejala. Takšnih nasvetov res ne moreš pozabiti riba-ribica
Joj Ognjič a to je bilo slišati preko Save iz Krajnskega, kako je tvoja mama voluharje preganjala. Jaz sem pa mislil, da so zopet na Crkljanskem letališču manevri. Lp Matjaž
Saj se ne morem tolko smejat Julija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti