član od 20023690 sporočil
Se strinjam s Proximo. Jaz sem se odločila, da jo preberem, ker me je zanimalo, kaj ljudi tako privlači. No, in sem dojela kaj. Preprosto, napeto, berljivo. Ni pa to kako leposlovje. Pač kriminalka. Napisana dokaj preprosto, da se jo razume...
Je pa res, da je omenjenih veliko cerkva, pa slik, pa znamenitosti Pariza. Pa zgodovinska dejstva pomešana s fikcijo. Brown ima domišljijo...
Angeli in demoni so pisani na podobni bazi. Še bolj domišljijsko razviti, ampak roko na srce, ne koncu je Brown že malo pretiraval... Mi je šlo že na smeh...
Jaz sem brala še druge knjige o Opusu Dei, pa Svetem gralu, pa Pentagramu... To so pa že druge knjige, ki so bolj komplicirane in ne potegnejo mase bralcev za seboj. Je pa z njimi branje Šifre in ostalih knjig spet novo doživetje. In jih na novo razumeš.
Zato pravim, da si pri filmu časovno omejen. In enih stvari ne dojameš v enem samem kadru ali dveh.
Si moje tašče racimo sploh ne pradstavljam, da bi gledala film, ker ne bi iemla pojma, kaj se dogaja. Sem ji priporočila knjigo prej prebrat... Da bi vsaj vedela, kaj se dogaja.