rada bi naredila špargljevo juho, pa nimam recepta.mi kdo pomaga?
hvala.
_kekec_
rada bi naredila špargljevo juho, pa nimam recepta.mi kdo pomaga?
hvala.
_kekec_
Mmmmmmmmmmmmm, gostenn tale juha je božanska.Smo si prste polizali zraven pardon krožnike.![]()
![]()
Jaz na olivnem olju prepražim por (če tega nimam, potem dam čebulo), pa ne na vročem, samo toliko, da oveni, nato dodam narezane špraglje (spodnje dele, vršičke uporabim za kaj drugega), morda še kak korenček in malo prepražim, dodam poper in česen ter vse skupaj zalijem z vodo (toliko, kot bo na koncu juhe). Ko zavre, še solim in začinim (po trenutnem navdihu), dodam narezan olupljen krompir in kuham, dokler se krompir ne skuha. Nato zmiksam s paličnim mešalnikom ter dodam ali malo mleka ali kisle smetane. Sestavin nikoli ne tehtam, dam pa toliko vsega, da je juha nekoliko gostljata.
Čarli08
Moj recept je precej enostaven. V krop dam zrno česna in cca 20-30 dkg narezanih belušev.
Oboje vre približno 15 minut, nato vse skupaj dam v multipraktik (vršičke špargljev poberem na krožnik)
in zmiksam. Med miksanjem dodam žlico kisle smetane in 1 jajce. Vse skupaj prelijem ponovno v ponev, dodam 1/2 kurje kocke in še 1x zavrem. Juha je dovolj gosta in super.
Na koncu dodam špargljeve vršičke.
Meni je najbolj všeč sistem antonije8 in kolegice vikice.
Njami,njami.
Multivitamin
multivitaminKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čokoladni eklerji

Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)