Bele uši na rastlinah

Fižol prešprican štirikrat z koprivnim pripravkom, mislim da " nuca ". Danes sem zapazil gosenice na brokoliju , prešprical s koprivnim pripravkom, vendar so listi " voščeni " pa se pošpricano zbere v kaplice ( kroglice ), treba bo dodat mal detergenta za posodo. ežoj
Včeraj mi je soseda rekla, da je dobro če paradižnik pošpricaš z 12 ur namočeno mešanico 1/2 mleka, 1/2 vode in porezane spodnje vejice paradižnikov. Danes sem to storila. Dobro naj bi bilo za proti gnitju paradižnika, do katerega pride zaradi kislega dežja. Ima kdo izkušnje s tem? katjushka
Katjushka, paradižnik ne gnije zaradi kislega dežja, krive so glive, gre za glivično obolenje. Čisto vsega pa kisel dež le ni kriv. Sploh pa, kje in kdaj pri nas pa še pada kisel dež? rimljanka
Evo sem spet rukolo sejala in nahranila vse bolhače v okolici. Sicer pa tudi te živalce morajo jesti, a ne?
U, potem imam pa srečo, sejala sem navadno rukolo in še eno, ki je "divja", v resnici je druga vrsta, pa sta obe krasni. rimljanka
Rimljanka, hvala, za pojasnila...vsak dan se naučimo nekaj novega. V glavnem...kisel dež ali glivice, upam, da letos paradižnik ne bo spet "zbolel" ter da se ga bomo lahko spet dodobra najedli. katjushka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti