15. apr 2006 18:11
No moja v plavcu niso za nikamor... Vojaško zelene barve, je pa res da sem jih samo kuhala več kot pol ure... Pa drugo leto
15. apr 2006 18:11
No moja v plavcu niso za nikamor... Vojaško zelene barve, je pa res da sem jih samo kuhala več kot pol ure... Pa drugo leto
15. apr 2006 18:21
Skuhala sem 40 jajc in od tega so mi počili 4je. Letos sem imela srečo (sploh z mojimi najljubšimi, kuhanimi v čebulnih olupkih ni bilo problemov. Prav vsi so ostali celi.). Bom mogla taščo povprašat kje jih je staknila
15. apr 2006 18:45
Od 30 jajc je le en počil. Sem upoštevala nasvete s foruma
15. apr 2006 18:50
Moja v vinu kuhana jajca so take temno viojolične barve, polna kristalčkov in se svetijo. Počilo je smao eno. Matjaž, jajca sobne tempaerature sem previdno, eno po eno, počasi zlagala v lonec, v katerem je bila voda. Potem sem to dala zavret, na počasnem ognju, in sem takoj znižala temperaturo, da brbotajoča voda ne bi premikala jajc in da ne bi azdevala eno v drugo in pokala. Nekaj jih je vseeno počilo. Nekaj pa še potem, ko sem jih barvala ali mazala z maščobo, in takrat sem ugotovila, da imajo zelo tanko in krhko lupino. Popokana jajca gredo za solato in v hren, nekatera pa sem s popokano stranjo v košari obrnila navzdol, pa se sploh ne vidi. MAmamia mamamia
15. apr 2006 19:13
Jajca, kuhana v vinu so res nekaj posebnega,jaz sem uporabila modro frankinjo,in so postala kar lepa.Danes sem dobila pa jajce ,ki je bilo kuhano v teranu,in moram priznat da je dosti bolj svetleče! Naslednje leto si bom poskrbela teran! lp val val
15. apr 2006 19:28
PObarvala sem samo 25 jajc in mi ni nobeno počilo.Jajca ki sem jih barvala v vinu sem v vino dala že zvečer in jih pustila kar v kuhinji ter jih skuhala naslednji dan;ampak kristalčkov ni so mi nekam pobegnili moja razlaga da jih ni je verjetno ta da jih nisem barvala v teranu ker ga nisem imela.Jajčka pobarvana v čebulnih olupih pa sem jajčka za to že prejšni večer poustila na sobni temperaturi jih nekaj zavila v ženske nogavic ter notri na jajčke dala vijolice,trobentice,regrad... seveda sem jih nekaj porisala in na vsako jajčko napisala ime družinskih članov: Vesele velikonočne praznike mamazeljka
15. apr 2006 21:26
Sama še nisem poizkusila z vinom, zato me zanima, kako izgledajo ti kristalčki - se da videt kakšna slika? Zanima pa me tudi, če se pri premikanju jajc potem ti kristalčki porazgubijo, odpadejo,... Tudi meni je od 30 jajc počilo 7. Olupi teh v trgovini kupljenih so obupno tanki. Počijo že ko jih zavijaš v nogavico. vanjatajnsek
16. apr 2006 1:31
Vanja, tu imaš slike http://www.moj-album.com/uredi/aki1/2897413/ Teranovi in čebulno marmorirani so od letos, ostali so iz preteklih let. Lp
16. apr 2006 9:00
Kaj pirhi - kdo je naredil tisto najbolj fantastično torto kar sem jih kdaj videla????????, ki je na sosednji sliki. Joj, kako je fantastična!!!! Si ti avtor? No, delam krivico - tudi pirhi so osupljivi - tisti nojevi so čist odštekani. Je z njimi veliko dela, a ne? Zaležejo pa! vanjatajnsek Sporočilo je spremenil(a) vanjatajnsek dne 16. apr 2006 09:03:07
16. apr 2006 12:01
Aki, menda sem totalno brezvezna, ampak jaz ne najdem slikic s pirhi. Pa tako rada bi jih videla!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto

Praženo zelje s krvavicami in krompirjem