član od 20044272 sporočil
Evo, Marta, moje darilo od zajčka za veliko noč:
Pinca
(italijanski velikonočni kruhek)
Sestavine:
1. Predtesto:
50 g pšenične moke
20 g kvasa
40 ml mleka
2. Predtesto:
120 g pšenične moke
25 ml mleka
25 g sladkorja
1 rumenjak
Glavno testo:
180 g pšenične moke
25 ml mleka
25 g sladkorja
50 g masla
1 veliko jajce
1 ščepec soli
1 pekatek vanilij sladkorja
1 čajno žličko limoninega soka
Poleg tega pa še:
1 rumenjak
10 ml mleka
malo olja
Priprava:
Za prvo predtesto zgnetite vse sestavine, testo pokrijte in ga vzhajajte 1 uro. Ta del je zaslužen za aromo pince (poskrbi, da pinca razvije svojo značilno aromo).
Potem zmešajte s prvim predtestom še vse sestavine za drugo predtesto in vse skupaj zgnetite. Spet pustite vzhajat 1 uro (pravtako pokritega).
Zdaj dodate temu testu vse sestavine za glavno testo in močno premesite, da dobite gladko testo. Tudi tega vzhajate pokritega 1 uro.
Testo razdelite na dva dela in oblikujete okrogle hlebčke. Te dajte na pekač, prekrit s peki papirjem, v primerni razdalji.
Zmešajte mleko in rumenjak in s tem premažite pinco. Pustite, da se ta sloj posuši, nato pa še nekrat premažite. Zdaj namažite škarje z oljem in vsako pinco od zgoraj trikrat prerežite, da dobite tipčno obliko pince.
Pečico najprej segrejte na 190 stopinj in nato pinci pečite približno 20 minut.
PS: Moja nemščina je še iz srednje šole, kjer mi nikoli ni bila omiljeni predmet:) - na srečo, pa to ni takooo daleč - vseeno se opravičujem vsem slavistom, če je kje kaka napakica. Kuharske pa mislim, da ni in upam, da vsi vse razumete. no,zdaj ko sem že vse prevedla, bi pa lahko še naredila, a ne?;)
Veri
Veri