14. apr 2006 8:01
Jaz bom v pletenico vstavila plastično jajčko, ki jo bom prej ovila v folijo za živila in jo premazala z oljem. Ko bo pečeno pa bom v luknjico vstavila pobarvan pirh. Upam, da mi bo uspelo, ker bom to prvič prakticirala. Lp Palma
14. apr 2006 8:01
Jaz bom v pletenico vstavila plastično jajčko, ki jo bom prej ovila v folijo za živila in jo premazala z oljem. Ko bo pečeno pa bom v luknjico vstavila pobarvan pirh. Upam, da mi bo uspelo, ker bom to prvič prakticirala. Lp Palma
14. apr 2006 8:08
Moja že vzhaja, čez 20min jo dam pečt. Upam da bo... Lep dan vam želim
14. apr 2006 8:17
Palma, kaj se ne bojiš, da se bo plastično jajce foliji navkljub scedilo?
14. apr 2006 9:14
Juhuhu, meni je z navadnimi lupinami uspelo. Lupine sem obtežila z kamenčki (sem se zjutraj veselo sprehajala po dvorišču in iskala primerne- le kaj so si sosedje mislili. Baje ena skoz visi na oknu
14. apr 2006 10:27
Ja KatkaD na to nisem niti pomislila. Mogoče bi to bilo res reskantno. Bom raje kar z navadno obteženo lupino poskusila. Hvala za opozorilo! Lep dan vsem! Palma
14. apr 2006 10:36
Palma, sigurno uspe. Najbolje da narediš tako kot jaz- fino naoljiš lupino (in luknjico v pletenici) in obtežiš s kamenčki. Lep dan vam želim
14. apr 2006 12:22
Lahko tudi poskusite z trdo kartonsko rolico. Ovijete jo v folijo, po zunanji strani namažete z oljem in jo postavite na sredino. Lepe praznike vsem Miha-ela
15. apr 2006 18:59
Mi ni da firbec miru in sem se pozanimala pri poklicni kuharici: rumenjaki res postanejo zeleni, če jajca predolgo kuhamo- pravilno je max 5 minut, nato jih še nekaj min pustiš v kropu. Če daš nato v trdo kuhano in ohlajeno jajce v pečico, ne bo pozelenelo, pa če ga pečeš tudi tri ure. Jaz jih vedno kuham cca 5 min in pustim še malo v kropu, zato s tem nisem imela težav. Sem bila pa prepričana, da ne pozelenijo, ker so domača
16. apr 2006 3:10
Vilma a tudi pred peko (če jih ne uporabiš za pletenico) jajca kuhaš samo 5 min? Kakšni pa so rumenjaki- tekoči ali trdi? Lep dan vam želim
16. apr 2006 11:19
Tudi za narezek jajca kuham (tako, da vrejo) le 5 min, nato plin ugasnem in pustim še malo, da se v vodi ohladijo- rumenjaki so trdi. Gospa mi je tudi rekla, da jih oni v gostilni pustijo v kropu še kakšnih 10 min- ampak vreti pa ne smejo več kot 5 min. Krop tudi solijo, pa je nisem vprašala zakaj- mogoče se potem lažje lupijoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pasta iz ingverja in česna

Caprese solata s popečenimi svaljki