Lepo bi prosila, če ima kdo recept za pripravo šamrol! Potrebujem pa tako za testo kot nadev.
Najlepše se vam zahvaljujem za pomoč!![]()
Lepo bi prosila, če ima kdo recept za pripravo šamrol! Potrebujem pa tako za testo kot nadev.
Najlepše se vam zahvaljujem za pomoč!![]()
neznan uporabnik
5. nov 2001 11:00
Za peko šamrol je potrebno imeti modelčke(tulce). Lisnato testo razvaljamo in narežemo na trakce (2 cm širine). Te trakce navijemo na tulce in spečemo. V ohlajene šamrole nabrizgamo stepeno smetano in to je vse.neznan uporabnik
5. nov 2001 11:47
Super. Koliko časa jih pa pečemo? In pa če kdo ve še za kakšen drug nadev poleg smetanovega? Maricka, hvala!neznan uporabnik
5. nov 2001 14:21
Tisto, kar sem jaz jedla kot šamrole, je (obakrat) vsebovalo sneg (stepeni beljaki z veliko sladkorja v prahu) in zato mi niso bile niti najmanj všeč. Verjamem, da je smetanova varianta boljša.neznan uporabnik
5. nov 2001 15:13
Malan, vem, tudi jaz. Vendar pa sem zadnjič jedla ene iz domače proizvodnje in so bili nadevani z eno rumeno kremo, verjetno takšno kot je v kremšnitah. zato sem vprašala, če bi kdo vedel še mogoče za kakšno kremo.neznan uporabnik
5. nov 2001 15:15
Maricka se nekaj. Kako na debelo razvaljaš listnato testo? Verjetno lahko kupljeno, kajne?neznan uporabnik
5. nov 2001 16:07
Jaz pa h kremi kot je za kremšnite dodam stepeno sladko smetano(rastlinsko)in s pomočjo vrečke za krašenje tort napolnim šamrole.Hm...... ČAO!neznan uporabnik
5. nov 2001 21:03
Iz Velike knjige o peki: Schillerjevi kodri. 300 g testa (kupljeno) razvaljaš v ploščo 30 x 16 cm. Malo matematičen podatek, kako na debelo naj bi bilo... Robove trakov je menda potrebno namazati z razžvrkljanim rumenjakom in mlekom, da se na prekrivnih mestih spojijo, navijati začneš pri konici, stiskaš spoje in na koncu vse premažeš z rumnjakom. Pečejo se do zlato rumene brave pri 220 stopinj C, snameš še vroče. Če nimaš modelčkov, zviješ tulce iz lepenke in jo oblečeš v alu-folijo, vendar jih moraš proti kocu pečenja pokriti s peki papirjem in še malo peči, da se spečejo tudi znotraj. O kremi piše le to, da lahko smetani dodamo pretlačene jagode. Hja, verjetno bi bilo dobro z vsakim jagodičevjem. Spremenil(a) - malan dne 05 nov 2001 21:05:21Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jajčevci z rižkom

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )