No, jaz sem v istih letih kot tvoja bo-tašča.Za klasično velikost imaš preveč gostov. Zato zi svetujem večji okrogli pekač, tak kot za pice.
V Interšparu prodajajjo zdaj po cca 1000 sit plastični obroč, ki se raztegne do mislim da do 30 cm premera. Uporabi se za torto v nadevom z želeatino, ki se ohladi v hladilniku.
Sama delam tako torto s smetano, johurtom in sadnjem ( borovnioce, jagode) in se mi zdi "lahka". Po izkušnjah zdaj upoštevam toploto materialov, pa gre, pred odstranjevanjem obroča pa odrežem.
Okraševanje: isto sadje in tortni preliv, lahko pa smetano in okraske iz razvaljanjega marcipana ali pa kupljene okraske, ki so zelo zeli , včasih pa tudi zanimivi.
Okraski: za svoj 40 rojstni dan sem napikala točno toliko svečk in smo jih trije prižigali. Za enak jubilej je prijatelj dobil višnjevo torto s čokoladno smetano in žarnico s 40W.Evo, da 50. rojstni dan bom zmontirala dve žarnici po 25 W.
Moje torte so redko lepe kot iz slaščičarne- so pa sočne, okusne in nikoli ni potrebno koga siliti, naj vzame kaj s sabo. Še zmanjka. "Dodatki" pa se zlepa ne pozabijo.
Še to: velika, okrogla torta se nareže tako, da v sredini oblikuješ še en korg, zunanji obroč pa razrežeš tako je triokotni prisekan.
Pri malo večji torti je potrebno razmisliti, na kak odstavek jo bomo položili.Upam, da ne v zadnjem trenutku.
Vem, da bo tvoja bo-tašča vesela tvojega truda.

frina