Želodčne težave

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

15. feb 2007 1:39

Zanimalo me je, o čem ste se pogovarjali, ko še nisem bila član. In prišla sem do 49 strani.  Ne bom povedala, koliko časa sem sedela pred računalnikom. Še dobro, da moji vsi spijo.

Kadar mene želodec peče, pojem kos črnega kruha in mi pomaga. Tudi jaz sem slišala, kako je zdravo zaužiti žličko olivnega olja na tešče, pa na žalost ne gre, ker me po grlu peče. Je kdo imel tudi takšne težave in je pogruntal, katero olivno olje pa ne peče ? 

lili A.

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

15. feb 2007 8:17

Če prav vem, najbolj peče olje iz istrske belice. Meni pa je to všeč, zato ga imam rada, pa drugih se tudi ne branim, sploh če je česen zraven.

Ostalih sort pa ne poznam po imenu, ker nisem kakšna poznavalka.

Tatjana

bunka  

član od: 13.2.2007

sporočila: 1

15. feb 2007 12:10

čaw...

jst imam zelo močne težave z želodcem,velikokrat grem tudi v bolnico. in te tvoje težave so podobne,zato ti res svetujem da greš ka zdravniku,da ti naredi gastroskopijo.ne se bat,to ni nič hudega,sam ogabno zgleda.

in jst sm ugotovila,da ne smem pit mleka in jogurtov-zdaj to vse jem iz soje in da me po kavi full boli in mi še cuker pade.tako da sem se mogla odpovedat kavi,ki mi je najljubša....predlagam ti,da se še sama opazuješ in ugotoviš,da ti morda ne škodijo isti izdelki.in kava pa sploh ne na tešče...

 

probaj,boš videla kako je lepo,ko ne boli...

 

srečno,

pa pa

bunka

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

15. feb 2007 16:20

Imam podobne izkušnje kot bunka.Tudi črn kruh mi škoduje in olivno olje tudi.Ob slabem počutju mi  najbolj pomaga bel kruh in zaseka.Domača tavžentroža pa dela čudeže.Vsako leto naberem kar precej zelišč za čaje,ki imajo dober blažilni učinek.V prvi vrsti moraš sama ugotoviti česa ne smeš in odpravila boš vsaj polovico težav. ati zlati Sporočilo je spremenil(a) ati zlati dne 15. feb 2007 16:21:57

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

16. feb 2007 13:20

Gastritis in podobne težave olajšajo tudi ovseni kosmiči, skuhani na vodi. Kuhati jih je treba nekaj minut, da dobimo sluzasto kašo. Nekaj žlic na tešče zelo pomaga. Kaša na pogled ni prav vabljiva, je pa, še posebej, če dodamo ščepec soli in malo olivnega olja, presenetljivo užitna. nola

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

16. feb 2007 15:44

Nisem brala vseh nasvetov.Imam vrsto let težave z žedlodcem.Jem dokaj zdravo hrano-razen beljakovin-alergija..Začelo se je pri 20,-ih po hudih psihučnih šokih(smrto se je ponesrečil moj mož).Težave so se ponavljale tudi kasneje.Bila sem večkrat na gastroskopiji,a želodec b.p.Pomembno je,da ti pomaga zdravilo Rupurut.Ker če ti ne,moraš nujno k zdravniku.Sedaj imam tablete Nexium-je super.Menda zdravi želodec in dlje drži kot Rupurut.To so moje iskušnje. ena mš

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

16. feb 2007 19:23

Jaz sem si pa želodec pozdravila s Totrovim oljem. Princip je isti, kot s pitjem olivnega olja. Težave sem imela deset let. Pred petimi leti sem imela bakterijo Helicobacter pylori, ki sem si jo z tremi vrstami antibiotikov uspešno pozdravila, potem je bilo nekaj časa vredu. Kmalu sem spet imela iste težave in sem seveda spet mislila, da sem okužena s to bakterijo. Šla sem na gastroskopijo, kjer so ugotovili, da je razen preveč in premočne kisline vse bp. No, pa mi je en gospod, ki je bil takrat tudi v čakalnici, predlagal to totrovo olje. Je rekel, da sta si z njim oba z ženo pozdravila želodec. Skratka, probala sem in meni pomaga.

Lp, 

ela

Klea  

član od: 16.6.2006

sporočila: 495

16. feb 2007 19:58

Lahko povem izkušnje kolegice, ki jo je tudi nonstop bolel želodec. No, in pregled pri zdravniku je pokazal to, kar je omenila že bunka. Ima močno alergijo na mleko in ne sme živil, kjer je vsaj pikica mleka. Odkar pije sojino mleko je baje stanje neprimerno boljše.

En teden TEST - poskusiti ni greh! 

Klea

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

16. feb 2007 22:20

Totrovo olje?Kje se ga dobi?Zanimivo bi ga bilo preiskusiti.

ena mš

Kristina  

član od: 13.1.2007

sporočila: 425

17. feb 2007 0:23

Ja,tudi mene zanima to olje.Tudi sama imam želodčne težave,ki so občasne in ne tako zelo hude, kot so bile,ko so se začele in kot pri pri nekaterih, ki sem jih tu prebrala.Bi pa olje priporočala svoji mami.Bila sem že na gastroskopiji enkrat in mislim da zadnjič,ker sem takrat mislila,da bom umrla,pa nisem občutljive sorte.Po tistem sem še lep Čas imela težave z grlom,sploh nisem mogla požirati in normalno govoriti.Skratka,zame je bil pregled grozen!

Jemala sem tablete ultop ali ulzol ko sem dala eno "kuro" skozi sem prenehala.Paziti moraš na prehrano in se izogibati stvarem ki ti škodijo.Sama naprimer niti povohati nesmem gob in jajc.Mi pa zelo dobro dene skodelica toplega mleka,ko me boli želodec,čeprav sem prebrala da ni dobro.

Drugače pa zelo pomaga tudi donat,sama imam srečo ker sem iz rogaške slatine in si ga lahko hodim nalivat kar k izviru in pa tako kot pravi ati zlati-tavžentroža pa tudi rman.

 

Veliko zdravja vam želim!

Kristina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti