Pečene paprike

Fani, verjetno so te paprike nekoliko "posebne" (druga sorta?), ker meni se kaj takega še ni posrečilo - torej, da bi bila lupina užitna oz. da bi se normalno rezala. To vem, ker rdeče paprike velikokrat pripravljam poleti v pečici in na žaru, s tem da se potem vsak znajde s kožo kot ve in zna Lp, Tina
Ok, potem ne bom obupovala nad svojo sposobnostjo pečenja. Hvala, Fani
Pozdravljeni vsi skupaj! Obožujem pečeno rdečo papriko!!! Zelo rada jo imam polnjeno s skuto. Ali mi lahko kdo svetuje, kako se to naredi? Nadev, kdaj polnimo (ko so že pečene)..? Hvala!!!! :))) Tamči Zorba
Ja, že pečene paprike (sveže ali odmrznjene) napolniš s skutnim nadevom. V principu je to to. Skutni nadev: domišljija. Razmešana skuta, lahko malo kisle smetane, da je bolj gladka, sol, zelišča, ki so ti všeč (peteršilj, drobnjak, česen...), po želji poper, mleta paprika... Lahko pripraviš samo s skuto polnjene hladne paprike, marinirane. Lahko jih prepečeš, da se pogrejejo. Lahko jih spaniraš in ocvreš (če ti uspe, vse skupaj je namreč precej mehko, meni se je kar zvijalo...). V vseh primerih dobro. Pa to tako že veš. LP Fani

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti