Zvezde in zvezdice

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

tema odprta - 21. nov 2005 14:46 | ogledi: 2.037 | odgovori: 1

Mene pa zanima, ali kdo ve, kako se podeljujejo zvezdice gostinskim lokalom.

Namreč nekako mi ne gre v račun, kako lahko gostilna s petimi zvezdicami, ponudi jurčkovo juho, kjer se nekaj jurčkov kopa v gobovem koncentratu?

Saj ni bilo samo to, ampak takšna juha je pa res nedostojna vsake gostilne.

lp

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

22. nov 2005 7:57

Hotel/restavracijo ovrednoti komisija za kategorizacijo gostinskih objektov glede na izpolnjevanje zahtev. Bila sem zraven pri enem izmed ogledov za kategorizacijo in sem mislila da se mi bo odprla glava, kaj vse hočejo oz. v kakšne banalne stvari se spuščajo. Končno oceno dajo seštevki ocene različnih področij (hrana, soba, sanitarije, okolica, bazen,...). Seveda se kategorizacija ponovno opravi čez toliko in toliko let in lahko ti odvzamejo zvezdico če se je pač stanje poslabšalo, oz. se lahko prijaviš za dodatno zvezdico če si svojo ponudbo povečal oz. dodal ključni element za pridobitev nove zvezdice. So pa tele kategorizacije varljiva stvar, sami ste ugotovili iz izkušenj pa vem tudi sama. predvsem v tujini se vidi kakšna je razlika v hotelu s *** pri nas in v tujini. Predvsem Grki se radi pohvalijo z *** pa so na nivoju naših **! Pa tudi veliko gostincev si ne želi kategorizacije, cel kup stroškov in..... Torej ni pravila veliko zvezdic-dobra gobova juha! ANJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti