14. nov 2005 18:19
| Teka je napisal/a: |
| Kilogram cenejšega vanilinega sladkorja:en kilogram sladkorja,en strok vanilije prerežemo in ju skupaj zapremo v plastično škatlo,vsake toliko pretresemo. Teka |
14. nov 2005 18:19
| Teka je napisal/a: |
| Kilogram cenejšega vanilinega sladkorja:en kilogram sladkorja,en strok vanilije prerežemo in ju skupaj zapremo v plastično škatlo,vsake toliko pretresemo. Teka |
14. nov 2005 18:21
ce imate poleti muhe v kuhinji, se jih prezene s tem, da se v vazo na mizo postavi svez petersilj. Preizkuseno. spomincica
14. nov 2005 19:01
Super ste,koliko stvari se tukaj izve. Tole z sladkorjem in vanilijo je pa super,bom to kar takoj sprobala.
14. nov 2005 19:24
Oprostite,sem mislila vanilijin sladkor,pomoje ste me tudi razumele... Teka
14. nov 2005 19:39
Loni ,a limono vzameš pred pranjem iz pomivalca ? Ko filam zajca ali piščanca vedno notranjost natrem z ribanim sirom,potem ima fila fino kožico. lp goga
14. nov 2005 19:43
Čebula se hitreje prepraži, če jo med praženjem posolite
15. nov 2005 6:58
Odprta radenska na mizi ne bo "izgubila mehurčkov", če v steklenico vtaknete kavino žličko. Hvala za nasvet s peteršiljem. Vedno ga imam pri roki v kozarcu pri štedilniku, da mi ni treba 100 x na vrat med kuhanjem. Opazila sem, da letos ni bilo muh v kuhinji, pa mi še zdaleč ni potegnilo, da je to zaradi peteršilja. Čokoladni preliv se najlepše pripravi v mikrovalovni pečici - nič več nad soparo.
15. nov 2005 8:02
Čao, še moj piskrček nasvetov: - smrad iz hladilnika se dobro odstrani, če postaviš vanj lonček mleka in pustiš čez noč - plesen v gospodinjstvu (hldilniki, v omaricah, okoli odtoka..) se krasno odstranijo z okisno vodo - mastne madeže iz tepihov posujte s pecilnim praškom, pustite kratek čas in posesajte - mleko se med kuhanjem ne prime na lonček, če ga pred tem oplahnete z vodo - muhe, omarje in ostale žuželke moti tudi vonj pardižnikovega zelenja, zato naberite paradižnik s stebelci in takega hranite v košarici na mizi - vlečeno testo se krasno razvleče, če ga pokapate z vročim oljem, preden ga razvlečete - sočnim ribanim jabolkom (za štrudelj, zavitke, gibanico...) dodajte žlico moke, da popije sok in tako ne razmoči preveč testa - manjše koščke mesa za rižoto, golaž, segedin... posujte z malo ostre moke (in pustite stati nekaj časa), preden ga začnete dušiti, ker je tako bolj sočno (tako kot v kitajski kuhinji) - kadr delate jedi s sirom, vedno uporabite več različnih vrst sira, ker aroma sira tako pride dosti bolj do izraza
15. nov 2005 9:30
Temno čokolado, katero stopim zaradi razna peciva dodam ščepec soli..... Okus je božanski... MYCHELLE Sporočilo je spremenil(a) MYCHELLE dne 15. nov 2005 09:31:35
15. nov 2005 9:42
Zasmojeno posodo najlepše očistimo,če jo namočimo z raztopino pecilnega praška.
Bakrena posoda se nalepše opere z mešanico soli in kisa.
Fižol se hitreje skuha,če mu dodamo noževo konico sode bikarbone.
![]()
Bernarda
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi

Brownie z marelicami