Beli črvički

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

20. feb 2006 17:14

Imam to srečo, da teh črvičkov nisem nastanila v svoji kuhinji. Ampak ni dosti manjkalo, da bi. Domov sem jih prinesla iz trgovine - v originalno zapakirani (pvc) polenti. Ko sem jo pretresala v plastično posodo, so se usule s polento tudi pajčevine (ljak!) Seveda sem vse skupaj zaprla v vrečko in v kontejner z njo. Mogoče bi morali že v trgovini pogledati...če se seveda da. LP Vrana

tasau  

član od: 24.8.2005

sporočila: 196

20. avg 2011 11:43

anja27 je napisal/a:
MissLady, po opisu sodeč (svetloba, bele bubice), imaš molje. Pri moljih je najbolj pomembno ugotoviti, kje se razmnožujejo. Sama sem nekoč "gnezdo" odkrila v sončničnem zrnju, kjer jih je bilo verjetno na milijone. Anja

 

Ko sem tole prebrala sem se takoj spomnila na vrečo sončničnih semen v omari, ki so ostala kot hrana za ptiče od zime... Očitno jih imajo zelo radi, saj jih je bilo res polno v vreči in okoli nje. Samo da smo našli vir... :P

tasau

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

6. apr 2014 18:41

slivovi cmoki je napisal/a:

Ko sem iskala informacije za rubriko Moj vrt sem naletela na letošnji, hrvaški članek http://www.jutarnji.hr/zastrasujuci-napasnik-misteri Pa me je zanimalo, če so naši kaj o tem problemu pisali ... naše bo taknilo, ko bo ...
slivovi cmoki

Če si dobro prebrala, je komaj kak košček Slovenije, kjer bi sploh imel možnost preživeti v zimskem času. Vsak senzacionalističen članek še ni nujno uporaben vir in formacij, ki bi imele primerno vsebinsko težo. Nobene posebne laboratorijske analize nsipo potrebne, le ustrezni določevalniključi, pa se določi vrsta živega bitja.

Pripisuješ pa tudi strokovnjakom, da pojma nimajo. Na področju invazivnih živali nisem zelo doma, o rastlinah vem bistveno več in lahko rečem, da se dobro ve, kaj se lahko pričakuje, pa precej dobro tudi, kakšno je trenutno stanje.

Kaj se pa v določenih primerih sploh da narediti, je pa drugo. Živa bitja so skozi milijone let razvila strategije širjenja, ki so jim zagotovile obstoj in tako je seveda tudi zdaj.

 

 

rimljanka

slivovi cmoki  

član od: 7.8.2012

sporočila: 444

6. apr 2014 21:47

Moj komentar se ne nanaša na nobeno konkretno osebo in je samo moje mnenje. Spoštujem strokovnjake, predvsem pa vložen trud in delo v izobraževanje. Ne dajem vse strokovnjake v dober koš, kot tudi ne dajem vse strokovnjake v slab koš.

Da utemeljim izpisani del mojega komentarja :

Pa me je zanimalo, če so naši kaj o tem problemu pisali ... naše bo taknilo, ko bo ...


Moje opažanje in mnenje je, da naši strokovnjaki pristopijo k problemu, z zakasnitvijo, ko je ta, že (našel pot) tudi v Sloveniji(o).

 


Primer - pikapolonica, ki so jo uvozili in so jo uporabljali, da je malicala uške v rastlinjakih. Strokovnjaki so menili, da v Evropi ne more preživet, a se je uspelo razširila v Sloveniji.


slivovi cmoki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti