član od 20044272 sporočil
pohvala Jerneju:) oz. o ocenah:
Se strinjam z vsemi, ki mislijo, da je treba zadevo najprej sprobat, če jo hočeš korektno ocenit. Bi pa pohvalila Jerneja, ker je zelo elegantno rešil zadevo, da je zdaj manj ocen "za hec", odkar je treba stvar argumentirat. zdaj tudi avtorji lahko pogledamo, kaj nekoga moti, da je dal nizko oceno in mu mogoče pomagamo, kar se meni zdi smisel vsega tega ocenjevanja...
kar pa se tiče mnenj o receptih:
Ker pač ljudje tako zelo radi pišejo mnenja samo na podlagi slike ali sestavin recepta, mnenj ne berem več, razen če me kaj izjemoma zanima, potem pogledam navadno daljše poste ali take, ki imajo not številke, torej vem, da se recimo razpravlja o določeni stvari (temperatura in čas pečenja, itd...)
Meni se tak način zdi sicer malo zgrešen, ker potem moraš čez vse tisto šavje brez informacij prilest, da najdeš kako konkretno mnenje, ki bi te zanimalo... Poleg tega lahko narediš na ta način krivico, saj recimo med in meso v sestavinah recepta lahko izgledata zelo čudno, ko pa probaš, je pa super! In obratno, moka, sladkor in margarina v sestavinah so pri polovici peciv, pa to še ne pomeni, da so vsa dobra:)
Veri