Tudi jaz piškote shranjujem v kovinskih škatlah. Če jih imam v eni večr vrst, posamezne prekrijem s plastjo folije. Sčasoma sem si namensko nakupila lepe okrogle in oglate škatle prav za ta novoletna peciva. Mamamia
mamamia

Jabolka v srajčki
| anja27 je napisal/a: |
| Halo punce! Ne spomnim se, katera je zadnjič spraševala (mislim, da je bila majamaja) ali v cimetovih zvezdicah lahko namesto mandljev uporabiš orehe. No, moram povedati, da sem preizkusila in da lahko! Sicer nisem delala cimetovih zvezdic ampak orehove rogljičke, ampak princip je isti: beljake s sladkorjem trdno stepeš in dodaš mlete orehe. Zadevo potem sicer na rahlem ognju kuhaš do polovice prvotne mase, ampak potem lahko iz tega testa oblikuješ kar hočeš, tudi cimetove zvezdice. Potem sem po nasvetu mamamie samo sušila na sobni temperaturi in ne pekla, in moram povedati, da so rogljički božanski - vsi hvalijo! Tista, ki je spraševala - lahko pošljem recept. Lp, Anja |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolka v srajčki

Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo