Dobro jutro, drage dame!
Danes vas je kar nekaj na

, če se ne motim. Smile28, pa Vemves in morda še katera? Bodite pridne in dovolj pijte, zdajle zjutraj se morda prileže še kak čaj brez dodatkov, kajne? V spominu sem imela, da je luna v soboto, danes zjutraj pa sem v službi že ob 7-ih glodala jabolka, pa mi ni bilo jasno, od kod lakota. Ponavadi najprej spijem vsaj pol litra vode ali skodelico, dve čaja, potem šele pride na vrsto sadje. No, zadnjih nekaj lun pa opažam, da lakota te dni malo pohiti. Ne vem, če ima to kakšno vezo, se mi pa zdi zanimivo.
Zame je danes sicer Š dan, upam da bom pridna, prejšni Š dan (v četrtek) sem ga malo kronala, saj sem po kosilu pojedla ostanke češnjevega zavitka, ki sem ga hranila za petek (OH), potem pa sem navalila še na čokoladne bombone, ki sem jih kak teden nazaj kupila za dekoracijo, so tako lepi, različnih oblik in zaviti v papirčke različnih barv, no ja, pa dobri so tudi bili. Sem se spomnila na Ičo, ki se je z njimi pregrešila že takoj prve dni. Iča, upam, da si še z nami in te čokolada ni vrgla iz tira! No, večerje zato ni bilo, pa tudi OH dneva ne, saj sem se raje nagradila z dvojnim sadnim dnevom in potem uživala v nižji številki na tehtnici, namesto da bi se se jezila nad številkami, pri mizi pa uživala. Ko sem se za to odločila, seveda še nisem vedela, ali mi bi uspelo, ali ne. Pa mi je, kljub temu, da sem v soboto pekla pizze, in to 4, 2 klasični, s salamo, sirom, gobicami in zelenjavo (bučke, malancani), 2 pa samo z bučkami, malancani, dodala pa sem še malo gobic in čebule. Svoji sem seveda spakirala v skrinjo (eno pečeno, eno pa surovo, da viidim, kaj se bolje obnese - za drugič), klasični pa sta šli takoj v promet. Sta bili menda zelo dobri, sem testo spet delala s solno-kvasno emulzijo, in čeprav je bilo pol krušne moke, je bilo testo zelo rahlo.
Včeraj sem si zjutraj privoščila nedeljski pohod in jabolko za zajtrk v višavah nad mestom, kasneje še nekaj bobik grozdja (Rožica, vedno se spomnim nate, ko uživam v grozdnih jagodah, saj izraza bobike, doslej še nisem srečala, pa tudi dobra ideja za potešitev lakote oz. želje po sladkem), za kosilo pa piščanca s korenjem, bučkami in malancani po kitajsko. Mnjami. Nekaj je ostalo še za večerjo, tako da sem enkrat celo izpolnila tisto navodilo, da je večerja 1/2 kosila. Sem že prejšnjič ugotovila, da je jed dobra tudi hladna, tako da z večerjo ni bilo posebej dela, le paradižnik sem si še narezala zraven, saj sem zeleno solato jedla že pri kosilu.
Danes bo za kosilo najbrž kar varianta kiki solate iz baze (fižol, koruza, grah, paprika, mlada čebula). Je bila že prejšnji Š dan, pa mi je ni uspelo poslikati, sva bila preveč lačna. Marjetka cvetka, res škoda, da nam ne moreš pokazati svojih umetnin. Daj, vsaj napiši nam, kaj si ustvarila, da nam boš dala kako fino idejo. Morda kar v temo Recepti za 3md...
Malo pogrešam nekatere, ki ste začele kak teden pred mano, dajte sporočite, kako vam gre in kako vas kile ubogajo. Jaz sem - tako kot ti, Tuna - uspela sklatiti dobre 3 kg in sem prišla na težo, ki sem jo nosila celo prejšnje poletje, tako da sedaj pričakujem trd boj in vem, da bom potrebovala veliko volje, tu pa pridete na vrsto ve in tale naš forum. Saj lahko računam na vas, kajne?
Uspešen in lep dan vam želi Encijan