Ločevanje živil 90. dni - 5. del

DOBRO JUTRO! Pa da še jaz poročam: dol sem spravila že 3 kg, sicer sem ga zadnje 3 dni malo srala zdaj pa grem naprej s Š dnevom. Danes bom jedla čeŠnje, za kosilo bom.....krompir in solato, za večerjo pa že nekaj, še ne vem kaj....Zvečer pa na odbojko. Ta teden napovedujejo lepo in toplo vreme, upam da bo res saj jaz sredi junija še kar hodim v termo flisu. Lep topel in sončen dan vam želi tuna
Hojla! Artimed, 2. Rinino knjižico sem ti že poslala. Riba-ribica, ti pa še kar o caponati, je morala biti pa res dooooobra. Si potem dobila cenejše pinjole? Saj imam tudi jaz recept pripravljen, nekaj pinij imam še v hladilniku, tako, da jo bom lahko pripravila. Tuna, ne mi še ti delat skomine s češnjami, pa ravno danes, ko imam namen speljati vodni dan. Ja, letos je pa termo flis res zakon. Lep dan! jankica
Dobro jutro, drage dame! Danes vas je kar nekaj na , če se ne motim. Smile28, pa Vemves in morda še katera? Bodite pridne in dovolj pijte, zdajle zjutraj se morda prileže še kak čaj brez dodatkov, kajne? V spominu sem imela, da je luna v soboto, danes zjutraj pa sem v službi že ob 7-ih glodala jabolka, pa mi ni bilo jasno, od kod lakota. Ponavadi najprej spijem vsaj pol litra vode ali skodelico, dve čaja, potem šele pride na vrsto sadje. No, zadnjih nekaj lun pa opažam, da lakota te dni malo pohiti. Ne vem, če ima to kakšno vezo, se mi pa zdi zanimivo. Zame je danes sicer Š dan, upam da bom pridna, prejšni Š dan (v četrtek) sem ga malo kronala, saj sem po kosilu pojedla ostanke češnjevega zavitka, ki sem ga hranila za petek (OH), potem pa sem navalila še na čokoladne bombone, ki sem jih kak teden nazaj kupila za dekoracijo, so tako lepi, različnih oblik in zaviti v papirčke različnih barv, no ja, pa dobri so tudi bili. Sem se spomnila na Ičo, ki se je z njimi pregrešila že takoj prve dni. Iča, upam, da si še z nami in te čokolada ni vrgla iz tira! No, večerje zato ni bilo, pa tudi OH dneva ne, saj sem se raje nagradila z dvojnim sadnim dnevom in potem uživala v nižji številki na tehtnici, namesto da bi se se jezila nad številkami, pri mizi pa uživala. Ko sem se za to odločila, seveda še nisem vedela, ali mi bi uspelo, ali ne. Pa mi je, kljub temu, da sem v soboto pekla pizze, in to 4, 2 klasični, s salamo, sirom, gobicami in zelenjavo (bučke, malancani), 2 pa samo z bučkami, malancani, dodala pa sem še malo gobic in čebule. Svoji sem seveda spakirala v skrinjo (eno pečeno, eno pa surovo, da viidim, kaj se bolje obnese - za drugič), klasični pa sta šli takoj v promet. Sta bili menda zelo dobri, sem testo spet delala s solno-kvasno emulzijo, in čeprav je bilo pol krušne moke, je bilo testo zelo rahlo. Včeraj sem si zjutraj privoščila nedeljski pohod in jabolko za zajtrk v višavah nad mestom, kasneje še nekaj bobik grozdja (Rožica, vedno se spomnim nate, ko uživam v grozdnih jagodah, saj izraza bobike, doslej še nisem srečala, pa tudi dobra ideja za potešitev lakote oz. želje po sladkem), za kosilo pa piščanca s korenjem, bučkami in malancani po kitajsko. Mnjami. Nekaj je ostalo še za večerjo, tako da sem enkrat celo izpolnila tisto navodilo, da je večerja 1/2 kosila. Sem že prejšnjič ugotovila, da je jed dobra tudi hladna, tako da z večerjo ni bilo posebej dela, le paradižnik sem si še narezala zraven, saj sem zeleno solato jedla že pri kosilu. Danes bo za kosilo najbrž kar varianta kiki solate iz baze (fižol, koruza, grah, paprika, mlada čebula). Je bila že prejšnji Š dan, pa mi je ni uspelo poslikati, sva bila preveč lačna. Marjetka cvetka, res škoda, da nam ne moreš pokazati svojih umetnin. Daj, vsaj napiši nam, kaj si ustvarila, da nam boš dala kako fino idejo. Morda kar v temo Recepti za 3md... Malo pogrešam nekatere, ki ste začele kak teden pred mano, dajte sporočite, kako vam gre in kako vas kile ubogajo. Jaz sem - tako kot ti, Tuna - uspela sklatiti dobre 3 kg in sem prišla na težo, ki sem jo nosila celo prejšnje poletje, tako da sedaj pričakujem trd boj in vem, da bom potrebovala veliko volje, tu pa pridete na vrsto ve in tale naš forum. Saj lahko računam na vas, kajne? Uspešen in lep dan vam želi Encijan
Pozdravljene še enkrat! Kupila sem zadnjo Rino in z veseljem prebrala "okrogle zgodbe" - resnične izkušnje z 90-dnevno ločevalno dieto. Še marsikaj koristnega je v njej, med drugim prispevek o kontroli nad hrano in kilogrami. Prepisala bom zaključek: Cilj izgube oz. ohranjanja telesne teže naj bo, da postanete prijatelji s svojim telesom in s svojimi željami, ne pa, da se jih morate neprestano bati in jih zatirati. Prej ste se bali hrane in ste morali zatirati želje po hrani... Kaj boste začeli zatirati in proti čemu se boste začeli boriti v naslednji fazi? Nehajte se boriti proti svojemu telesu, raje začnite sodelovati z njim. Hujšanje ni nujno boj! Dobiti kontorlo nad svojim prehranjevanjem je predvsem stvar vztrajnega soočanja samega s sabo in poglobitev svojega življenja. Problem s težo je kljub temu, da se vam zdaj zdi nemogoče krivično breme, morda prav priložnost, da boste svoje življenje zastavili drugače... Če ste zmožni pogledati globje, boste željo po hrani sčasoma lahko zaznali kot potrebo po nečem drugem: kot željo po pristenm odnosu, objemu, pogovoru, času zase... jankica
Lepo pozdravljene drage moje Kako ste????Vam moram sporočit, da sem bila na tekmi, bilo super!!! Ta doživetja so enkrat, posebno, ko pretečeš skozi cilj in si tako ponosen nase, da zmoreš preteč 10 km!!! Pa še čas zame je bil dober, glede na to, da tečem šele 8 mesecev!! Bil je 54 minut!!! Encijan, drugo leto greva skupaj na tek in nobenih izgovorov!!! Srečale sva se s Teko in to je enkratno doživetje!!! Človek bi se od sreče kar razjokal na cilju!!! Prej sva se iskale in se nisva našli, potem te pa punca prehiti in vidiš njeno številko in to me je kar potegnilo za njo!! Kar objeli smo se na cilju in še z njegovo prijateljico! Bila sem presrečna in tega ne bom pozabila nikoli !!!! Poglejte razultate, sem bila na 99 mestu od 314, v svoji sem bila pa 20 od 60-tih!! Bodo še slike na dm!! Trenutno še jih ni!! http://www.agens.si/dmtek/rezultati.php Lepo se imejte!!! Čim manj grehov vam želim!!! Čao!! Helena helena45
Helena, bravo! Enkraten rezultat! Pa vem, da rezultat sploh ni glavni, ampak če pa je rezultat vendarle tako lep, pa vseeno veliko pomeni. Doživetij pa verjamem, da ne boš zlepa pozabila. Komaj čakam na slike! In upam, da se drugo leto teka skupaj udeleživa. Sem si zadala, da julija začnem trenirat vsaj 3-krat na teden in potem avgusta nadaljujem. Moram šibat! Sem vesela zate!
Zdravo punce, Helena še moje čestitke - bravo, super. Jaz sem že od začetka tvoja oboževalka in si želim vsaj nekaj tvoje volje. Škoda, da nisva blizu doma, mogoče bi me pa potegnila zjutraj ven. Jaz sem danes na vodi, zaenkrat še vse v redu. Javite se vodenke! Jankica tale citat iz Rine pa drži kot pribito, kajne? Večkrat bi si morale to ponavljati, pa bi nam prišlo v podzavest. Tako se pa smilimo same sebi in gledamo, kako se drugi bašejo...... Pa smo spet v začaranem krogu. SMILE28
Jankica, najlepša hvala za knjižico! Res sem ti hvaležna. Lep dan, Tina
Pozdravljena dekleta Encijan,ko berem,kje hodiš,pa kaj ješ,bi hodila kar s tabo,bi po moje šlo še lažjeSicer pa se bova v zacetku naslednejga tedna videti,ker ti moram predati,saj veš kaj,zadnji čas je že.Helena,čestitke.Jankica,tebi tudi hvala,za ta kratek članek.Saj res drži,da moraš spoznati in sprejeti telo.In to ti data dieta,ki v resnici sploh ni dieta,ampak navajanje na pravilno prehrano in spoznavanje ter sprejemanje svojega telesa.Sprejeti ga je treba z vso svojo težo in mu nuditi vse,kar je najbolje za dušo in telo. Pa še ve,vsa dekleta,ki se jih da potem spoznati,je pika na i k bolšemu življenju in počutju.Seveda ne sme mankati Marjetka,ki nam pove,da smo malce zašle lp Saša "... narava sama ne pomeni ničesar, ne pove ničesar neobčutljivemu duhu... Lepota je tam, kjer jo opazijo... gotovo jo boste videli... če ste jo pripravljeni videti - če jo boste iskali….." vemves
Zdravo punce! Zadnje čase sem se bolj malo oglašala, saj se pri meni ni dogajalo nič posebnega. Vreme je bilo zanič, zato je kolo nekaj časa počivalo, dieta pa kakor kakšen dan ( z grehi ). Ampak danes sem tudi jaz vodna in mislim zdržati, potem pa normalno naprej z B. Vreme nam tudi služi, zato je tudi kolo zopet v pogonu. Vidim, da ste nekatere malo bolj, nekatere pa malo manj pridne, pa kaj moremo, smo samo ljudje. Jankica, krasen odlomek in vse čestitke Helena, res si vztrajna. BRAVO! Lep, s sončkom obsijan dan vam želim! naja1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti