Nashnovak, kar se tiče sadja (po Judy Mazel-Zdrava vitkost za vse življenje), se sadje je vsako vrsto posebej, ko poješ zadnji grižljaj ošvrkni pogled na uro, ker naj bi preteklo vsaj eno polno uro, preden preideš na drugo vrsto sadja. Jaz nisem nič kuhala ali pekla in mešala sadja, saj mi že zdrava pamet pravi, da je največ vitaminov v surovi hrani. Seveda si lahko vsi, ki se nikakor ne morete odreči nečemu toplemu čez dan, tudi spečete po jedilnikih, ki so v knjigi 3MD -splača se potruditi in jesti surovo (jaz imam vedno nekje v zavesti spomin na eno gospo iz Kokrice, o kateri je pred leti pisalo v Oni, ko si je pri 68 ali 70 letih popolnoma ozdravila vse večdesetletne bolezni, ko je prešaltala na presno hrano. Samo pomislite kaj vse je zmožno naše telo celo pri tako visoki starosti, če mu damo možnost).
Za grozdje ti lahko iz prve roke povem, da če ga ješ cel dan solo, da drži, več ga poješ, več gre dol-čez cel dan dve ali več kg grozdja.
Kar se tiče vaganja, jaz imam še navado od Judy M., da je prvo zlato pravilo, vagati se vsak dan (vsaj za tako veliko št. kg. viška). Jaz se vedno zjutraj (ker kaže 1 kg manj kot zvečer, ha-ha), pomembno je, da se vedno ali samo zjutraj, ali vedno zvečer.
Veliko uspeha še naprej!
Aja, še to. Zelo pomembna je tudi tista voda takoj zjutraj. Jaz vem, da sem proti koncu prvega meseca ene par dni kar opustila to vodo, pa vam povem, da ni bilo dobro. Tako, da vedno zjutraj spijem skodelico (3,5 dl) vode, ki jo že zvečer prekuham v grelniku vode, tako da je zjutral lepo sobne temp. Tudi za čez dan pijem kar tako vodo (iz plastenk mi nekako ne gre).
Spomnim se tudi, da od začetka te diete mi je neznosno začelo smredeti - zadah iz ust. Tak čuden, nenormalen in do sedaj nepoznan vonj. Verjetno se je telo začelo tudi na tak način čistiti. To sem kar hitro odpravila in sicer sem samo ene parkrat dala v usta par kapljic propolisa in to grgrala in premetavala po ustih par minut, potem pa izpljunila. Ne boste verjeli, nimam več zadaha, tudi zjutraj ne. Vmes se me je hotela lotit tudi angina (začeli boleti mandeljni). Prav tako sem to rešila v dveh dneh s propolisom (v ustih imamo pravi pragozd raznih bakterij). To samo toliko, če bo še kdo imel take težave.
ann
Sporočilo je spremenil(a) ann dne 19. apr 2007 07:54:39
Sporočilo je spremenil(a) ann dne 19. apr 2007 08:04:42