6. mar 2013 20:53
Vem, da med drugim raste tudi v Egiptu in je zrel v Avgustu.
Migla
6. mar 2013 20:53
Vem, da med drugim raste tudi v Egiptu in je zrel v Avgustu.
Migla
7. mar 2013 10:21
V Andaluziji (vrt in sadovanjak za celo Evropo) jih začnejo obirati konec septembra.
Vendelina jr.
7. mar 2013 15:37
Hvala!
8. mar 2013 11:08
666 je napisal/a: |
2) "Pri nas se da kupiti samo mange, ki so bili obrani nezreli." Mar ni t. i. "kraljevski" mango (ki ga sadjeinzelenjavarji prodajajo večinoma po debelih 15 €/kg) ravno mango, ki je bil obran zrel? |
Jaz sem tak mango kupila lani na tržnici v centru LJ, 3 kosi so me prišli 15 €, potrebovala pa sem ga za mangov mousse kot kremo pri torti. Ko sem ga kupila je bil že lepo rumeno-rdeč in mehak, zato sem ga do izdelave torte (3 dni) pustila v hladilniku v papirnati vrečki. Moram reči, da tako čudovitega manga še nisem jedla in mi je bilo kar malo žal, da je bil samo za torto Ponavadi ga sicer kupim v Lidlu, ampak tisti je zeleno-rdeč po olupku, doma se mi sicer zmehča in je tudi dober, ampak pred tem s tržnice se skrije. Sem nekje brala, da moraš biti pri nakupu manga pozoren, da ima gor nalepko, da je bil pripeljan z letalom.
Življenje je prekratko, da bi pili slabo vino. Sporočilo je spremenil(a) zverinica dne 08. 2013 11:10
28. apr 2015 5:46
Zdravo!
Mango sem pri vrhu odrezala, ker sem mislila da je že zrel, a sem ze zmotila. Zanima me, če bo mango še vseeno dozorel, ali sem sadež uničia?
Lp
Leikolinko
28. apr 2015 9:19
Kaj pa vem, mogoče probaj pokriti odrezan del s prozorno folijo, da ne oksidira, pa ga pusti da še malo dozori. Prav veliko možnosti tukaj po mojem ni.
the tina
28. apr 2015 15:48
težka bo - saj tudi odrezana jabolka ne dozorijo.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ržen sendvič s kajžarsko klobaso
Slivove rožice