Pozdravljeni!
Zanima me kako vi ocistite pecico? Pecica ima lahkocistilni emajl, ampak meni se sploh ne zdi tako lahek za ocistit! Pecica se ni bila kaj dosti uporabljena, sedaj pa sma s fantom v pecici pekla paprike (NIKOLI VEC!!!) in je pecica v obupnem stanju.. spricalo je vse naokoli.. in tudi na dno.. kjer se fajn zazgalo in prijelo.. Zanima me kako naj sedaj ocistim pecico.. Vklopila sem tudi ze "samodejno ciscenje" pri katerem v pekac nalijes 4 dcl vode, vstavis v pecico v spodnje vodilo.. vklopis program.. in po pol ure naj bi se vse le pobrisal s krpo in to bi naj bilo to.. Ampak realnost pa je zal drugacna.. Pobrises lahko le tako "easy" umazanijo.. to kaj pa se je zazgalo pa ni sans, da tako spravis dol..
Sedaj pa me zanima s cim naj scistim.. Prodajalka v eni trgovini z belo tehniko mi je namrec odsvetovala uporabo agresivnih cistil za ciscenje pecice.. ker bi naj ta cistila zacela najedat oz. naj bi ranila emajl.. in mi cez cas lahko pregorijo stene? Sedaj pa ne vem vec kaj si naj mislim, ali je to res? S cim pa naj ocistim? Samo z vodo ne gre.. Uporabila sem ze tudi vodo s prilom.. in probala drgnit z gobico - ono ta "nezno" za teflon.. pa ni nekega velikega uspeha.. Tisto kar je fajn zapeceno na stene in dno.. ne spravim dol..
Lepo prosim za nasvete! In se vam ze vnaprej najlepse zahvaljujem zanje!
Lep pozdrav vsem,
Heike