Vegetarijanska kosila

predvčerajšnjim regrat s krompirjem, rženi kruh s čemaževim namazom, kozjim sirom in neke vegi klobase iz ječmena - pri mami. Včeraj nisva bila doma za kosilo in sva jedla kar ene kruhke in indijančka, doma pa še vročo čokolado, sladoled in jabolka. Ni bogvekaj od ideje, a ne?;) Ampak da bom fer, še to napišem;) Danes pa je malo boljše: domači tortelini iz paradižnikovega testa z gobovim nadevom, preliti z na maslu popraženimi svežimi začimbami in parmezanom. Pa grška zdrobova halva in ledena kava za čez. Veri
Da ne ponavljam: danes je bilo isto kot pri Veri. No, pravzaprav je bilo kar pri njej stana
včeraj: grahova juha, velika skleda zelene solate z rukolo in fižolom danes: varianta grškega (hladnega) riža po moje: basmati riž, ajdova kaša, zelena leča, bučke, stročji fižol, koruza, grah, zelena paprika, kumare, paradižnik, veliko domačih začimb............njamski.... jutri: kar je ostalo od danes........ Paula
Roštiljada, česnov kruh, šoštajgelni z lanom, polnozrnate bombice in sladka gnezda za čez. lp Vesna
Rižota s šparglji, paradižnikova solata z rukolo. (za vse ostalo nimam časa...) lidka
Jedla sem zunaj in sicer kanelone s špinačo in gobami, zraven zelenjavo z žara. Bilo je dobro in bom sigurno porabila idejo tudi za doma, le da jih bom prelila še s kakšno omakco (na primer sirovo). Pesnica
za kosilo: zelenjavna juha, marelični in slivovi cmoki pri fantovi mami, za čez pa moj skromni prispevek: saherica (prvič naredila, no, meni ni skorja odstopila) zdajle se pa peče hobotnica po dalmatinsko (v pečici, s krompirjem, rožmarinom (sveži, mami prinesla iz morja), na olivnem in sončničnem olju in eni rdeči čebuli, kasneje zaliješ še z vinom in potreseš s česnom). Veri
Jutri bojo moli (ribe), fant prinesel (ja, vsi me zalagajo s hrano, hehe:), kaj bo zraven in kako bojo narejeni, pa še ne vem - pobiram predloge, če se kdo kaj fajnega spomni:) Veri
Včeraj smo šli praznovat, tako da smo bili danes bolj "na izi": kozice z rožmarinom in belim vinom, pečen mlad krompirček, korenčkova solata in pomaka iz kisle smetane. Ob kavici pa piškotki iz ovsenih kosmičev z medom. juicy
Za jutri se bo skuhala enolončnica iz ješprenja in zelenjave, zraven pa cmoki s suhimi slivami. Pesnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti