5. okt 2005 13:14
d, slano testo naredim kot sladko, samo brez sladkorja: samo margarina in moka, pa malo večji ščepec soli kot pri sladkem. Rada pa dodam še začimbe, kurkuma recimo je zakon v krhkem testu, pa origano in bazilika bi lepo pasala k paradižnikom.
Če dodaš še skuto (lahko z njo tudi delno ali čisto nadomestiš margarino), pa bo to bolj skutno testo, ki je meni osebno mogoče še bolj všeč, fant ma pa rajši krhko, se mi zdi... Probaj, 1x to, drugič ono...
V krhko testo lahko daš tudi mast (svinjsko), namesto margarine ali pa samo kako žlico zraven, za okus, če ti je všeč...
Meni je testno samo iz masti in moke premastno in zato po navadi malo goljufam in dam malo vode zraven, da ni treba toliko masti - ampak če je boš dala preveč, bo testo bolj trdo oz. manj krhko. Lahko pa narediš tudi različico testa, ki je nekaj med vlečenim in krhkim - se da več maščiobe, v tem primeru maslo, margarina ali olje, kot pri vlečenem, ampak še vedno sta glavna moka in voda, pa dobiš testo za samose, ki bi ga lahko tudi za to uporabila...
lahjko narediš kake paradižnikove žepke ali pa čez vikend ketchup - mamamia ima dober recept.
Veri