A kdo ve, kako skuhati marmelado iz robid?
Dolores
A kdo ve, kako skuhati marmelado iz robid?
Dolores
Zdravo, robidovo marmelado sem naredila preprosto in sicer sem zvečer dala v lonec robide in jih pustila čez noč. Naslednji dan sem pričela s kuhanjem in mešanjem in sicer več kot dve uri. Na 1 kg robid sem dodala 1/2 kg želirnega sladkorja, mešala še 10 minut in to je to.
No, tudi jaz nisem odcedila pečkic in sem jih od domačih nenehno poslušala, kako zelo je dobra, le nekaj se nenehno nabira med zobmi. Letos bom vso maso pred dodajanjem sladkorja precedila, pa bo vse OK. Marmelada je bila skoraj v trdnem stanju, res pa je, da je ne moreš rezat kot marsikatero iz trgovine. Jaz nikoli ne dodajam "trdilcev", ampak vedno le želirni sladkor.
Irma Marija Zajc
Irma,
saj želirni sladkor JE trdilec, oziroma, je mešanica sladkorja s sredstvom za želiranje, običajno pektinom. Malo poglej po ovitku.
Lep pozdrav,
Sonja
Sonja, ja, se strinjam glede želirnega sladkorja, ampak poznam gospodinje, ki poleg želirnega sladkorja dodajo še trdilec, zato sem navedla tako, kot delam sama.
Lp Irma
Irma Marija Zajc
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kakijeva nevesta

Špargljeve blazinice