Smrekovi vršički - liker

Pozdravljeni!

Prosim, če mi lahko kdo pove, kako se točno naredi liker iz smrekovih vršičkov. Poznam samo sirup, likerja še nisem delala, vem pa, da je super. V bistvu me bolj zanimajo količine, postopek mi je jasen.

Hvala!

Lep pozdravček, S.

Vse skupaj delam bolj po občutku. V tavelik kozarec (2 litra) dam do 1/3 vršičkov, potresem s 30 dag sladkorja, postavim za nekaj dni na sonce, nato dolijem 1,5 litra žganja. Pustim še en mesec, precedim, dodam 3,5 dcl vode.
Hvala, vzeto na znanje. Lep pozdravček, S.
kje imate shranjen sirup smrekovih vršičkov? moj hladilnik je premajhen in ga nimam kam dati, ne bi pa rada da mi zunaj zašumi. ariella
Sirupa od smerkovih vršičkov nikoli ne shranim v hladilniku, pač pa kar v elementu v kuhinji, da je vedno pri roki, ko je treba. Se mi še nikdar ni pokvaril. rdecapesa
Pri nas naredimo tako: Kozarec napolnimo izmenično s plastmi vršičkov in sladkorja. Damo na sonce,občasno kozarec pretresemo. Po 2-3 tednih odlijemo sirup za domačo lekarno,na ostanek nalijemo žganje in pacamo še nekaj dni. Liker precedimo skozi gazo in spravimo v stekleničke. ati zlati
Pri nas pa kar sirup zalijemo z žganjem.Kar po občutku, odvisno kako sladko pa močno želimo. CARLY

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti