Kulinarični kiksi
Sem se nasmejala telim kiksom, pa moram še svojga povedat.
Peka mojega prvega biskvita. Vse je potekalo, kot mora, masa je bila super na pogled, okusna tudi (ja, sem preverila) in jo lepo zlijem v pekač, dam v toplo pečico in čakam. Čez čas preverim in začnem tulit, da bo zadeva shodila, ker se nenormalno dviguje. Pa mi mož, takrat še fant, svetuje, naj malo pečico odprem, da bo padlo skupaj. In je...dejansko sem ustvarila sladko omleto, ker sem v maso za biskvit pozabla dat moko :/
Mi je bilo pa kot smrklji 7-letni zanimivo ustvarjat zažgan mlečni gres in karamelo. Sem kuhinjo tud počistila za sabo in se mi zdi, da starši še dandanašnji ne vejo za te podvige.
Lp od R.Ok, pa naj bo še moj! Pred tednom kuham hrenovke. Zazvoni telefon, kolegica na drugi strani, kar je sledilo si lahko mislite..Čvek, čvek, čvek..! Prileti mož, kaj imam v locu, da vse cveti
! Pri mizi se tast norčuje, češ, kaj bi mi v službi rekli, če bi jim tak skuhala.Jaz mu pa odgovorim, da za takšne,kot je on,brez zob, kuhamo vedno tako! No, tašča je
,ob pogledu na moje cvetje in se obregnila, češ, telefon je kriv, če bi ona tako skuhala bi bile pripombe! In, ker ima Bog dolgo šibo, je čez nekaj dni ona kuhala hrenovke in dobila cvetje ven.Pa sem jaz
! Tast je spet gledal tole cvetje in mene.Ne, ne, danes pa nisem jaz kuhala
,telefon je bil kriv!
V najstniških letih sem si zaželela domač čokoladni sladoled... in sem si ga tudi naredila... slanega!
od takrat naprej sladoled vedno kupim...
prijateljica je imela dobro prigodo - skuhala je bučno juho, s partnerjem sta jo pol pojedla, pol jo je pa prelila v manjšo posodo in dala v hladilnik.. v taveliko posodo, v kateri se je juha kuhala, je nalila vodo, da se posoda malo namoči... zvečer, ko je prišla domov, ji je partner rekel, da je večerjal juho, ampak da je bila za kosilo veliko bolj okusna.. ko je odprla hladilnik, je ugotovila zakaj - pojedel je tisto, kar se je namakalo ![]()
Z mamo sva enkrat spekli en velik biskvit, ki ga je bilo treba prerezati na pol po širini... pa gledava kako bi se tega najlažje lotili, da bo res prerezan na dva enako velika kosa in se mama odloči, da bo vse izmerila z metrom, pa potem na pol.. končno zareže, odreže in postaviva en biskvit na drugega - in glej ga zlomka, spodnji biskvit je bil večji vsaj za 5cm.. kako ji je uspelo z metrom tako kiksniti, še danes nobeni ni jasno.. ampak pri teh zadevah ne uporablja več metra, vse gre "od oka" in še nikoli ni tako zgrešila kot takrat ![]()
nekulinarični, kozmetični kiks mojega očeta - pritoževal se je, da se moj šampon za lase prav nič ne peni - uporabil je balzam ![]()
Sunny09
Ker sem zelo nerodna in, ker sem rada v kuhinji, se mi seveda vedno ful dogaja ;). Je pa za zadnjo prigodo poskrbel moj mož, ki si je sam pekel krompir. Ko sem se vrnila domov in ga vprašala, če je jedel, je rekel, da ja ampak, da si je krompir solil z neko čudno soljo. Namesto soli si je po krompirju posul citronko. In kljub temu vse pojedel. Ja, lakota je huda reč :)
LopatkaMoja hči ni smela uživati mleka in mlečnih izdelkov, pa si je zaželela pire krompir in špinačo. Jaz vse lepo prirpavim s sojinim mlekom (bila sem še precej neizkušena kuharica....sedaj mi niti na kraj pameti ne bi padlo, da bi posegla po sojinem mleku, saj se da oboje zelo okusno pripraviti brez mleka in masla....). Ker sem seveda hitela, vmes nisem niti poskušala ali je dobro ali ni. Potem sem dala na krožnike in se mi je zdel vonj malo čuden. Bolj ko sem jedla tisto, bolj je imelo vse skupaj okus po bananah in je bilo precej sladko. Ostali so bili tiho in so jedli.... Ko sem po kosilu odprla smetnjak, sem zagledala na odvrženem tetrapaku sojinega mleka narisano banano.... uporabila sem torej sladko sojino mleko z okusom po banani... Bljaaaaaaaak
NoaŠe ene sem se spomnila... Mama mi je naročila, naj zakuham v juho 2 pesti rezancev. Sem zakuhala malo več. Toliko, da so nastali žganci.
Pač mi nekako ne gre tole odmerjanje testenin in riža, vedno pripravim za celo četo.
Lp od R.Moja nazadnja katastrofa: spravim se probat nekaj novega, namastim dno pekača za torte s snemljivim obodom, pripravim maso za testo (precej tekoče..), vse super ok itd. zlijem v pekač....in ugotovim, da sem obod pozabila zapeti, tako da je večina zadeve končala na mizi/tleh. Najprej proh nisem pokapirala, kaj se je zgodlo, tko da sem kar gledala, kako dol polzi...verjetno je mogl prov smešno zgledat.
Life is war against boredom~Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Brownie z marelicami

Svedri s parmezanovo kremo