DRAGI moji KUHARJI IN KUHARICE -torta nogometno igrišče uspela .
Spekla sem orehov biskvit v pekaču ,s kuhano čokoladno kremo sem ga trikrat namazala ,namazala sem tudi zgornjo plast in jo posula z kokosom ,ki sem ga zeleno obarvala z ekstratom mentola ,z sladkorjem v prahu sem zarisala igrišče ,gola sem naredila iz marcipana ,prav tako igralce (imam modelček s katerim sem iz marcipana izrezala igralce), z jedilno barvo v obliki želeja -v tubah -sem igralcem pobarvala drese .Istočasno sem "sto na uro premišljevala "iz česa narediti mrežo za gola, da bo igrišče originalno ,pa zagledam oblate za napolitanke -in ideja je tu .Oblat sem obrnila na stran, kje so kocke večje in globlje in sem z ostrim nožem notranjost teh kock izrezala in tako dobila mrežo -seveda sem tako izrezljan oblat dala v vlažen prtič ,da se je oblat -mreža navlažila in sem ga potem brez problemov dala na gol -originalno.Potem sem še za gledalce iz marcipana z modelčki izrezala muce in medvede ,na sredini igrišča pa seveda žoga -kupljena v Šparu ,prav tako iz marcipana .Najlepše pri vsem tem pa so bile žareče očke slavljenca in njegovih prijateljev .upam ,da bo slika in bo videno na kulinariki.
lep večer!
Marta