Kuhalnik riža

poet  

član od: 11.5.2025

sporočila: 2

tema odprta - 28. jul 2025 19:44 | ogledi: 740 | odgovori: 3

Mene pa zanima ali ima kdo kuhalnik riža.  Sicer se nimam za slabo kuharico, ampak z rižem si pa nisva ravno na ti, zato razmišljam o nakupu tega kuhalnika. Ne vem pa ali lahko kuham samo riž, ali še kaj drugega. Če ima kdo izkušnje s tem, bi bila zalo vesela kakšnega nasveta. Več ljudi več ve.

poet

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 703

30. jul 2025 8:04

Pri nas se poje veliko riža odkar kuham riž v kuhalniku riža. Jaz ga uporabljam samo za kuhanje riža, baje pa lahko tudi kaj drugega skuhaš. Uporabljam samo drobnozrnati riž naprimer basmati ali jasminov. Si kar ne znam predstavljati, da bi spet kuhala riž na klasičen način. Riž pride tak, kot v kitajski restavraciji. 

karnak

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15858

5. avg 2025 13:52

karnak je napisal/a:

Pri nas se poje veliko riža odkar kuham riž v kuhalniku riža. Jaz ga uporabljam samo za kuhanje riža, baje pa lahko tudi kaj drugega skuhaš. Uporabljam samo drobnozrnati riž naprimer basmati ali jasminov. Si kar ne znam predstavljati, da bi spet kuhala riž na klasičen način. Riž pride tak, kot v kitajski restavraciji. 

karnak

Verjetno dolgozrnati basmati in jasminne drobnozrnati?

Sicer jih poznam kar nekaj, ki imajo ta kuhalnik in so zadovoljni. Jaz ga še nimam, riž mi gre dobro od rok, kakorkoli ga pripravljam, je pa res, da razmišljam o nakupu. Poleg kuharskih knjig zbiram tudi gospodinjske aparate ...

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti