16. dec 2019 7:37
Trixi je napisal/a: |
Anka, sem pogledala recept za čokoladne piškote. Po izdelavi so podobni sacher piškotom, ki so na sliki zgoraj. V receptu piše naj bi se delale kroglice v teži 15-18 in naj se potlačijo v polpetke. Jaz sem po prvemu pladnju ugotovila, da so pridejo preveliki, ker se med peko za pol razlezejo. Torej najbolj optimalni so pri velikosti 12 g, nič potlačeni, le kroglice, ker se itak sploščijo med peko. Pa čas peke sem malo podaljšala, kar pripisujem razliki med pečicami. Ti piškoti so res dobri. Sem pa delala dvojno količino. |
Trixi gledam tvoje sacher piškote in me takoj zamika peka, ampak ne, tokrat ne. Nebi rada, da se mi sfiži še ena masa za kekse, tkao da bodo ti dobili svojo priložnost verjetno v januarju.
Si pa spekla lepe, takšne, kakršni naj bi po receptu uspeli. No, pa se vedno držim receptov, redko kaj spreminjam, pa še to, ko neko testo že poznaš, kako se obnaša.
Je pa res fino delati majhne "kupčke", nekako mi to velja kar za vse piškote.
Vitavitameae jaz bom fotografirala vsak keks posebej in še vse skupaj, zložene na krožnik. Ampak moram do te faze še priti, saj manja še dekoracija oz. združevanje polovičk piškotov z marmelado in čokolado