Uporaba olja

Spet odpiram to temo. Zadnje čase sem veliko slišala o koristnosti uživanja lanenega olja. Nekje (žal se ne spomnim, kje) sem prebrala, da je najučinkoviteje v kombinaciji s skuto ali mladim sirom. Ve kdo o tem kaj več?
To piše v zadnji številki Jane (34), kot nasvet Sanje Lončar. Lisa
Mene pa zanima navadna domača svinjska mast, kako vpliva na zdravje? Jo še sploh kdo uporablja?
Lanenno olje midva kar tako pojeva žlico na dan, je dobro za prebavo

Zdenkica, pri nas uporabljamo navadno domačo svinjsko mast; sicer za kuho in ne za cvrtje ali za na solato, ampak holesterol je pa tudi treba nekje dobit, četu je zahtevana količina majhna ...

LP

Drejček
Laneno olje je super zadeva, če se borite z glivico tipa kandida. Je pa vsaj meni nadvse ogabnega okusa. Samo enkrat sem ga hotela zakamuflirati v solato, ki je potem romala v smeti. Rajši zamižim in pogoltnem. Svinjsko mast uporabljam za cvrenje jajc, pa za gobe in jajci in še nekaj takih jedi, za katere mislim, da jim mast da pravi okus. mimika
drejcek je napisal/a:

Zdenkica, pri nas uporabljamo navadno domačo svinjsko mast; sicer za kuho in ne za cvrtje ali za na solato, ampak holesterol je pa tudi treba nekje dobit, četu je zahtevana količina majhna ...

LP

[prismojeno]Drejček
bodi brezskrbi da ga "dobiš" dovolj oz. preveč, tudi če masti sploh ne vidiš od blizu... bannanna

Ah, naše telo samo sintetizira holesterol, tako, da ni problema zanj. Če ga ne vnesemo, ga izgradi, pa še pogosto preveč, ne glede na prehrano.

rimljanka - zasebno mnenje
vesnal je napisal/a:
Lanenno olje midva kar tako pojeva žlico na dan, je dobro za prebavo
No ja, dobro ravno ni, je pa koristno, pa ne samo za prebavo. Meni je recimo tako ogabno, da že ob misli nanj pomislim na bruhanje. Kar veliko koncentracije moram zbrat, da pogoltnem eno ubogo žlico. lp Vesba

Si pa omislite laneno olje v kapsulah. Enaka zadeva (omega 3), pa niso ogabne. DMjeve stanejo 2,91€ za 30kom. Če pojeste 2 na dan, dobite čisto pravo dozo omega 3.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti