Semenarna Ljubljana ima seme v ponudbi, med eksotičnimi vrečkami, že kar nekaj let. Vzgoja ne more biti težavna, priporočila bi predvzgojo, kot za paradižnik, recimo.

Pečenice na leči
Semenarna Ljubljana ima seme v ponudbi, med eksotičnimi vrečkami, že kar nekaj let. Vzgoja ne more biti težavna, priporočila bi predvzgojo, kot za paradižnik, recimo.
Pepino vzgajajo posamezniki v Sloveniji najmanj že 10 let: http://www.rastline.com/forum/sadje-f49/pepino-birnen
Mislim, da sem tudi seme že videla v ponudbi pri nas, a nisem povsem sigurna. Sadike pa prav gotovo. V iskalnik vtipkaj Pepino sadike in ti bo vrglo ven več ponudnikov. Spomladi se splača za njimi pogledati tudi v Merkurji in ostalih "hausih".
Cila
Imam pepino, se zelo lepo obnese v osrednji Sloveniji in zlahka ukorenini s potaknjenci. Tudi 20 cm dolgi se primejo brez problema.
Jaz sem sadiko pred leti kupila čisto slučajno v Avstriji in jo posadila v lonec. Potem sem si naredila potaknjence in vsako leto dam po eno rastlino v zemljo direkt na vrt,kjer seveda lepše raste, eno imam pa v loncu, ki ga jeseni dam v klet, da prezimi.
Preden sem kupila sadiko, i sem na netu kupila seme, ni nič zraslo oziroma ena sama rastlinica, ampak odsvetujem vzgojo na ta način, predolgo traja. Razen če nimaš druge možnosti, potem pač.
![]()
| kozamurnik je napisal/a: |
Preden sem kupila sadiko, i sem na netu kupila seme, ni nič zraslo oziroma ena sama rastlinica, ampak odsvetujem vzgojo na ta način, predolgo traja. Razen če nimaš druge možnosti, potem pač. |
Ima, lahko se s tabo zmeni za potaknjence. ![]()
kozamurnik, spomladi se priporočam za potaknjenec ali sadiko.
Vnaprej hvala.
rdkapicaOk, ce se le ne bom prevec potepala po svetu, zagotovo dobis !
murnik
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečenice na leči

Bučna juha s kokosovim mlekom