24. sep 2014 11:34
Videla sem jih v Mercator centru Tabor v MB. So pa kar precej dragi.
Vesnuska
24. sep 2014 11:34
Videla sem jih v Mercator centru Tabor v MB. So pa kar precej dragi.
Vesnuska
28. sep 2014 19:00
Poleg prastarih "plehnatih" Oetkerjevih pekačev za torto (nobenega teflona takrat še ni bilo!) imam tudi emajliranega - kupila sem ga zaradi velikosti (28 cm), nima sponke, ampak dobiš biskvit iz njega tako, da pekač postaviš na lonček. Ne vidim nobene razlike v kvaliteti biskvita, prednost pa v tem, da ga lahko operem v pomivalnem stroju. Pa če pečem kaj z veliko sadja, imam boljši občutek, ker emajl ne reagira s kislino.
teta torta
28. sep 2014 19:10
Kako dobiš biskvit iz pleha tako, da pekač postaviš na lonček????
lp
cervus
28. sep 2014 19:26
elaphus je napisal/a: |
Kako dobiš biskvit iz pleha tako, da pekač postaviš na lonček???? lp
|
Edino kar si lahko predstavljam je to, da ima stranica pekača na spodnjem delu rob, na katerega položiš dno pekača. Dno je snemljivo. Potem biskvit vzameš iz modela tako, da ga postaviš na lonček ali večjo konzervo, kot je na moji sliki. Seveda je možno, da je imela Teta torta kaj čisto drugega v mislih.
Tole dela po istem principu: http://khnatural.com//ebay/pic/BAKE103_des.jpg
Vanja
28. sep 2014 19:52
Štekam, hvala. Sploh nisem vedela, da obstajajo tudi takšni pekači.
lp
cervus
28. sep 2014 21:27
oh, za pite so fini.
28. sep 2014 22:50
Seveda, točno tako! Sama sem zrasla s takimi pekači, še predvojna (= pred 2. svet. vojno) roba, vendar iz pločevine, ne iz emajla.
Sicer pa je moj sedanji pekač točno tak kot tisti na Amazonovi sliki na začetku, tisti tudi nima sponke!
teta torta
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bolj enostavno in poceni ne gre
Jabolka v srajčki