Magnetna resonanca

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

3. feb 2017 13:49

Draga Cila, posiljam ti en velik objem, ker me razumes in ves, da mi sprehod po naravi ne bo pomagal, ker ce bi, bi verjetno po vseh sprehodih bila ze ozdravljena. Na sreco se mi je na zs javila ena krasna clanica, ki ima iste probleme in mi je z nasveti zelo zelo pomagala...jih bom upostevala in upam, da mi bo uspelo brez panike. Vseeno pa hvala vsem, ki ste se oglasili, vem da mi vsi hocete dobro ampak ne morete pa vsi razumeti kako mi je.

angie :)

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

3. feb 2017 14:23

Jaz ne štejem več kolikokrat sem bila na Mrju, sevam sigurno ☺. Prvič pri 17ih in mi ni bilo prijetno, so me kregali, ker sem se premikala. Zdaj je to že 16, 17 let, grem vsako leto večx. Kasneje so se mi pojavile težave z "prebavo" in me je vedno skrbelo da ne bom zdržala do konca. Stvar čez čas premagaš, ampak mi je ostalo to, da moram vedno večx na wc pred preiskavo, tudi, če ni potrebe. Ko je to za mano, sem mirna in lahko not ležim kolikor je potrebno. Tudi jaz največx štejem ali mi misli odtavajo. Zoprno je če te kje srbi.... Tudi zakašljati sem morala pa je bilo vse ok, me niso kregali. Izkušenj imam res veliko, prva je bila pa zoprna. Ponavadi se dobi obrazec, da ga doma prebereš in izpolniš. Če imaš kakršnekoli težave, lahko pokličeš tisto navedeno telefonsko številko, bi ti morali pomagati. 

katti

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

3. feb 2017 21:47

Pozdravljena,

ravno v ponedeljek sem bila na MR glave in lahko povem iz prve roke. :) Ker sem imela slikanje glave, sem bila do pazduh v aparatu in ker imam strah pred tesnimi prostori, mi je osebje namesto čelade dalo samo obod okrog ušes, pa zvonček v roke. Trajalo je 15 minut in rešila sem paniko tako, da sem štela vse tiste piske in udarce, ki so bili zelo glasni. Vem, da je težko rečt, da odmisli kaj se ti dogaja, zato je dobro okupirati možgane z brezveznimi mislimi (npr. naštevaj stvari, ki jih je treba kupit po hiši, koliko stikal imaš v stanovanju/hiši, kakšen bo letošnji dopust...). S tem se zamotiš in še vedno te je sicer izjemno strah, ampak ko se prisiliš in si rečeš: NE! Štej stikala! (ali udarce ali karkoli) in ti dejansko prej mine.

Takšen je bil moj način, morda komu pomaga. :)

Monika7

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

3. feb 2017 22:22

Nekaj vas je že navedlo povezavo med MRI in sevanjem - MR ne deluje s pomočjo radioaktivnega sevanja, pač pa magnetnega polja, tako sevanje ne rabi skrbet, prav tako nihče, tudi po dvajsetih MR preiskavah, ne seva ;)

perpetua

eka58  

član od: 16.10.2016

sporočila: 15

6. feb 2017 16:26

Angie.orhideja tudi jaz imam takšne probleme kot ti, na MR  pa sem bila že desetkrat in verjetno bom šla še kdaj. Prvič ko sem šla nisem vedela kam grem, ker so ravno takrat v kliničnem centru dobili prvo MR in je bilo to nekaj novega. Ne vem kako ampak sem vzdržala. Vsaka naslednja je bila lažja, čeprav me na trenutke prime panika, ampak si nekako dopovem, da moram vzdržati. Med preiskavo nikoli ne odprem oči, misli  preusmerim na kaj lepega, se skoncentriram, da odmislim kje sem. Ko se vse to konča in ko pridem ven takrat ugotovim kako sem izčrpna od vsega tega, ampak sem zadovoljna, da mi je uspelo in da je to za mano.Zato kar korajžno to ni tak bav bav boš videla, da ima strah samo velike oči. Drugače ma MR ne seva, ker deluje na podlagi magnetnih polj. Srečno.

eka58

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

6. feb 2017 16:43

Draga Eka, hvala za odgovor ampak vem kaj je MR ker sem bila ze za koleno, kjer imas glavo zunaj pa sem kljub temu imela probleme...verjetno tvoj strah ni tako velik kot pri meni, ker me stisne ze samo ob misli na tunel. Ne bom vec razlagala, ker samo tisti ki je tako hudo klavstrofobicen kot sem jaz, razume te obcutke.. Ce si lahko zdrzala ze prvic potem verjemi, da pri tebi ni tako hudo. Kar pa se sevanja tice, vem da ga na MR "ni", rekla sem da je vec sevanja na CT ampak se sploh ne gre za sevanje ampak za strah...To je bilo bistvo mojega vprasanja tukaj..Vseeno hvala, bom zborbala ker vem da moram, vsekakor pa javim, kako bo, ker mogoce bo pa pomagalo se komu, ki ima iste probleme..

angie :)

eka58  

član od: 16.10.2016

sporočila: 15

6. feb 2017 20:41

Res  je jaz nimam v tako hudi obliki. Samo veš nekaj pa mora biti na temu, ker ko dobiš domov obrazec, ki ga moraš izpolniti in ga daš sestri, ko prideš na MR, no na tem obrazcu je tudi vprašanje če si klavstrofobicen. Brez razloga ni to vprašanje, torej ti bodo pomagali, samo ne obremenjuj se že sedaj. 

eka58

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

2. mar 2017 21:24

Drage moje...prezivela sem!!!! Sicer s pomocjo apaurinov ( sem vzela kar 3 v razmaku 2 ur ), prosila za prevezo za cez oci, roke sem imela nad glavo, da se nisem pocutila utesnjeno in morem rect, da na zacetku me je res malo panika ampak sem takoj odmislila kje sem in si predstavljala, da lezim doma na kavcu in da sosed vrta in tolce kopalnico, se osredotocila na hrup, pozabila kje sem in je slo. Sem kar ponosna nase, da mi je uspelo. Hvala vsem za podporo.

angie :)

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

2. mar 2017 21:59

Super, samo to, da si vzela toliko apaurinov  je pa preveč. 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

2. mar 2017 22:00

Trixi je bilo po navodilih moje zdravnice, bom sedaj spala kot angelcek..

 

angie :)

Sporočilo je spremenil(a) angie.orhideja dne 02. 2017 22:01

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti