Materinski dan

tema je zaklenjena

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. mar 2014 13:12

Mislim, da je slovenski mamin dan povezan s cerkevim koledarjem, ameriški in švicarski so v maju. Praznujem ga ne, ker do mame moraš biti prijazen vsak dan in tista cukarija okol materinskega dne mi gre na bruh. Sem ena redkih, ki komaj čaka, da sta ta nedelja (CH in USA) in ponedeljek mimo. Zakaj ponedeljek: Ker so me v službi vedno spraševali: So, were your boys nice to you yesterday? Potem jim je čeljust padla dol, ko so me slišali odgovoriti: My boys are nice to me EVERY DAY.

Toliko o tem.

En moj prijatelj na FB je včeraj tole objavil. Upam sam, da mi objave ne bo zameril.

Moje misli na ta dan so pri zenskah, ki jim ni bilo usojeno materinstvo in se dodatno custveno trpijo ob vsej poplavi osladnosti in diskriminaciji.

 

 

P.S: ZAnima me, od kdaj se to v SLO sploh praznuje. Jaz sem za ta dan prvič slišala, ko sem odplula (pardon, odletela) čez lužo. To je pa toliko let nazaj... 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 26. 2014 13:13

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

26. mar 2014 13:29

Vanja_v_ZDA je napisal/a:
So, were your boys nice to you yesterday? Potem jim je čeljust padla dol, ko so me slišali odgovoriti: My boys are nice to me EVERY DAY.

 

Haha, ko bi vsaj lahko vidla, kake face so naredli :P

 Kaj bo šele za noč čarovnic, hoho. Stavim da boš razočarala na stotine maškar, omg! (attagirl :3)

 

Anyhow, kaj pa ženske, ki jim 'dol visi' (ne me tepst, pwease!) za take in podobne praznike (ki so danes tako ali tako v celoti skomercializirani, zmeraj pa so imeli to 'feel-good-about-yourself' funkcijo, v stilu 'vidš, dons sem se te pa spomnu/ila!).

 

Itak pa, če bi hotli biti RESNIČNO dosledni, potem je treba naštudirati še ostalih 355 praznikov/svetovnih dni: http://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_praznikov_z_oznak

Zaključek: Vsak dan je (razlog za) praznovanje! (dobesedno)

 



Life is war against boredom~

 

Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 26. 2014 13:32

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

26. mar 2014 13:43

chappy je napisal/a:

Tale čisto prijetna lepa tema je zavila na čudna pota.Jaz sem svojo mamico vedno poklicala ji zaželela lep dan sva klepetali.Letos pa je ta dan tako zelo,zelo boleč.Moja mami se je v petek poslovila s tega sveta in tako se letos te dni pripravljam na najtežje slovo na slovo od moje mamice.Moja hčerka pa me velikokrta razveseli največkrat s kakšno rožico,ki jo utrga na poti iz šole in ne samo na ta dan.

 



chappy

Moje iskreno sožalje...sem konec januarja izgubila očeta in vem kako ti je. Bodi močna in verjemi, da bolečina sčasoma mine, v naših srcih pa živijo in ostanejo za vedno. Meni je samo žal, da ga nisem večkrat objela in mu povedala kako rada ga imam.

angie :)

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

26. mar 2014 14:34

Zadosti (in preveč) je bilo (nepotrebnega).

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti