Marmelada iz kruhomata

janja512  

član od: 9.2.2003

sporočila: 282

5. sep 2009 9:10

Jaz nisem nikoli pobirala pene, ker med kuhanjem sama izgine. V kruhomatu pa mi sploh ne nastaja. Po receptu iz kruhomatove knjižice naj bi šlo 900g sadja in 500g sladkorja, kar je za naše okuse presladko. Jaz dam ene 1300g sadja, sladkorja lih ene par žlic (toliko da zmešam en Gel-fix noter), malo začimb, limoninega soka, mogoče malo ruma in to je to. Po eni uri in 20min, ko je zadeva kuhana, vtaknem noter palični, zmiksam, in kar iz pekača pretočim v kozarce, jih zaprem in ohlajene nesem v klet. Imam še predlansko marmelado, pa je še vedno super dobra.

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

5. sep 2009 18:43

Jaz peno pobiram na vseh marmeladah in tudi na paradižnikovi mezgi. Kaj pa vem, tako so me naučili. Kuham pa vedno v velikih loncih, ker se mi za 1 kg sadja ne da packat. Mogoče v kruhomatu pene ni zato (ali pa jo je malo), ker aparat neprestano meša. Lahko pa da se motim. Samo se mi zdi, da če v loncu neprestano mešam, tudi pene ni toliko. lp Vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti