V eni od avgustovskih Odprtih kuhinj je bil recept za solato in bučk, lešnikov in mascarponeja. Zapolnila sem si le to, da se bučke nalista z lupilcem. Revija je izginila neznano kam, do naslednjega obiska knjižnice me loči še vsaj en teden in ker se bučke obilno ponujajo, bi bila zelo vesela, če bi mi prijazen lastnik/ca omenjene revije napisal recept.
Bučke v solati
19. avg 2013 23:21
Evo, prepisujem: Bučkina solata s koriandrom in lešniki
-4 srednje velike bučke, 10 dag lešnikov, pest seseklanega svežega koriandra, 2 žlici maskarponeja, 2 žlici oljčnega olja, 2 žlici balzamičnega kisa. sol, poper
Priprava:
Bučke speremo pod tekočo vodo, odrežemo oba konca, nato z lupilcem po dolgem narežemo na tanke trakove. Porazdelimo jih po večjem krožniku ali skledi, blago solimo, popopramo, dodamo sesekljan svež koriander (kogar specifika koriandra moti, ga lahko zamenja s peršiljem ali baziliko).
Premešamo, pelijemo z olčjnim oljem in balzamičnim kisom ter še enkrat premešamo. Posujemo z zdrobljenimi lešniki, po vrhu porazdelimo maskarpone.
Solato za dve uri postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi, sestavine pa se med seboj prepojijo. Postrežemo kot odlično poletno solato, za zajtrk, kosilo ali večerjo.
Vinska spremljava: Zraven ponudimo sveže belo vino lokalnih sort grk, pošip ali rukatac, če smo na korčuli, doma jih lahko nadomestimo s sivim ali belim pinotom, laškim rizlingom ali vsestranskim chardonnnayem.
Pa dober tek in lep pozdrav
kača
20. avg 2013 8:00
Ti si zelo prijazna kačica. Najlepša hvala. še danes bo na programu.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Indijska vegetarijanska skleda
Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom