14. maj 2013 0:04
Jaz imam po štirih letih drugo rundo teflona (ena kozica) in namesto teflonskih ponev keramični, pri tem da se težja in dražja in eno leto starejša po znucanosti neprimerno bolje drži kot lažja in cenejša. Nekaj loncev imam emajliranih, v bistvu so fajni, enako velja za rostfrejaste - obojnim se godi krivica, ker se v njih pač zadeve raje primejo, a vendar v primerjavi s teflonom in keramiko glede trajnosti sploh ni debate. Pomojem je treba kar sprobat = riskirat in kupit, sploh če ne želiš/zmoreš dat za en pisker več kot 30 evrov. Ko zašuštraš, veš, česa drugič ne boš kupil(a).
Ekonom imam 6-litrski (Tuš je imel Tefalovega pred časom znižanega za 50 % na 80 evrov), vendar mi je silno žal to, da zraven ni bilo še manjše izvedbe, na katero bi pasal isti pokrov, recimo trilitrske, ker se mi za vsako majhno rundo fižola ne da vsega ven vlačit (in potem pomivat na roke).
Ker sva v gospodinjstvu dva, mi res prav pride kakšna manjša posoda več - ne samo plastične za shranjevat, tudi kastrolce, v katere predevam tiste ostanke, ki se naslednji dan grejejo na štedilniku. Zadoščajo nama dve običajni in ena večja ponev (vse tri perem na roke, če bi šle v stroj, bi verjetno rabila še eno običajne velikosti).
rag_doll