1 maj

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

12. apr 2013 16:39

:) Viva Meier mislim da si me narobe razumela, ne iščem poceni dopusta, pravzaprav sva vedno šla brez agencije in so mi stroški dopustov kar jasni. Letos smo pa trije in bi šla mal bolj na sigurno pa cel čas dobivam ponudbe agencij. Ker pa še nikoli nisva bila v hotelu sem vprašala kakšna je razlika ali greš sam ali preko agencije. V hotel pa gremo izključno zaradi malega da bi se lahko kopal, vendar je problem najti primeren hotel, v kar vsako vodo ga nebi dala...

testeninca

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

12. apr 2013 17:04

Kakšna je cenovna razlika med potovanjem v lastni režiji ali preko agencije, je odvisno od primera do primera - izberi kraj, poglej, kaj se dobi preko agencij, potem pa preveri še direktno v hotelih, ker imajo tudi ti včasih akcijske ponudbe ipd. Običajno so organizirane in internetne ponudbe cenejše, ampak vsako pravilo ima izjeme, razlike so pa lahko precejšnje.

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

12. apr 2013 17:38

vanilia, če je forum izmenjava mnenj, ne vem, zakaj Vendelina ne bi smela svojega napisat? Tako kot ti napišeš svoje? Če ne maraš njenega branja, ga preskoči. Kot vsi tu gor koga preskakujemo.

In ne, kulinarika se ne vrti po njenih željah in zahtevah, niti ne po tvojih in mojih, ampak po željah vseh nas, ki smo tu gor. Malo širine, bo šlo?

mamamia

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

12. apr 2013 18:07

Vsekakor pri meni V PRVI VRSTI PREVLADUJE moja VELIKA LJUBEZEN CRES in Baldarin, kjer imamo parcelo.
Če pa to slučajno odpade (mala možnost), pa greva z očetom, kateremu bom to podaril kot darilo, na ogled GOLEGA OTOKA z agencijo. Morje bo v vsakem primeru. KOMAJ ČAKAM!!! Rečte kaj želite, ampak HR.OBALA in OTOKI bodo meni večno NAJLJUBŠI. NI ga čez vonj tistih borovcev, oglašanju čričkov in po tleh nastlanih iglic. Jooooj. Že voham in podoživljam morje.
Vse tiste rajske plaže, se lahko kar skrijejo. Sem jih doživel, a me niso prepričale. Jadran je le Jadran, obdan s tradicijo, tradicionalno usmerjenimi ter dobrimi ljudmi (v večini), dobro kulinariko, vinčeki...
No, saj tudi drugje se to najde. A tukaj je to v dosegu mojih financ in nekaj posebnega je na vseh teh otokih...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

noemi  

član od: 4.10.2008

sporočila: 365

12. apr 2013 18:51

Za enodnevno potepanje je primeren tudi otok Krk. Za ogled priporočam stari del mesta Krk, Baško, Malinsko ... Možen je tudi krajši izlet z ladjico do Golega otoka oziroma na Grgur. 

Mi smo pred par leti na Krku preživeli prijeten prvomajski izlet.

Noemi

vanilia  

član od: 20.4.2006

sporočila: 194

12. apr 2013 19:33

durhmarsh kaj pa obisk kakega zabaviščnega parka? :) Da ti po tej dolgi zimi požene kri po žilah  (npr. Gardaland)? Sicer je v teh dneh kar poln, amapk se da lepo uživati na atrakcijah (seveda če je lepo vreme )

Ali pa obisk Lago di Garda - je zelo zelo zelo lep izlet! Veliko agencij tudi organizira tovrstne izlete v bližnje kraje S Italije.

 

@mamamia: jaz sem izrazila svoje mnenje in sicer, da se mi zdi poanta odgovarjanja na neko temo, če imaš kaj v zvezi s to temo povedati oz. svetovati temi primerno. Če te tema ne zanima ali se ti ne zdi smiselna, se z njo ne ukvarjaš. To je moj širok pogled na zadevo , ki se mi zdi kar v redu. Sicer pa obstajajo tudi zasebna sporočila, ki jih lahko nameniš uporabniku in mu poveš svoje (kakršnokoli že) mnenje. Forum pa, ki je viden vsem, se mi zdi smiselno prepustiti tistim, ki lahko tudi kaj uporabnega doprinesejo k temi.

Pa itak se imamo vsi fajn tuakj, tako da lepo dobre volje vikendu naproti 

Pozdrav iz morja

vanilia

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

12. apr 2013 19:46

Kaj pa Opatija...razkošno mesto..z 12 km.sprehajalno pot ,ki se vije ob morju..kopanje pa v hotelu...sva bila v mesecu marcu za 3 dni...meni je ljubše it takrat ko ni gužve,da res uživaš v miru ,sprehodu...midva si sedaj to lahko privoščiva ,ko nisva odvisna od delovnega časa:)

lp goga

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

12. apr 2013 20:14

noemi je napisal/a:

Za enodnevno potepanje je primeren tudi otok Krk. Za ogled priporočam stari del mesta Krk, Baško, Malinsko ... Možen je tudi krajši izlet z ladjico do Golega otoka oziroma na Grgur. 

Mi smo pred par leti na Krku preživeli prijeten prvomajski izlet.



Noemi



Se popolnoma strinjam!! Dobro priporočeno!

gogad: Zanimivo. Družina in jaz smo preživljali dopust v turbulentnem letu 1991, saj takrat nismo upali na Cres, ker nismo vedeli, kako se bodo zadeve obrnile, morja pa si tudi nismo hoteli vzeti. Če pomislim na vsa tista letala, helikopterje, mi pa smo se čevapčičirali na plaži, se mazali s kremo in uživali razkošje hotela.
V spominu pa mi je dopust ostal zato, ker je mešanja dreka od JLA, tudi meni mešalo zadeve v želodčku.
Prvi dan večerja. V palačinke zavita šunka z majonezno kremo, naslednji dan pa nič plaže. Priklenjen na posteljo. Jejžeš.
Koliko so bili stroški za vaju2 za te 3dni?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

12. apr 2013 20:58

vanilia je napisal/a:

Vendelina jr. je napisal/a:

Kolega durhmarsh, takole gre v življenju: Če človek hodi na izlete za to, da se nekam pripelje, parkira, naredi dva sprehoda gor in dol in najkasneje v naslednji uri že išče gostilno, potem je v bistvu vseeno, kam greš. Ker od takega izleta človek itak nima nič.

 

Izleti se koncipirajo tako, da si izbereš neko temo, poiščeš na netu in knjigah čim več o regiji in potem si označiš tisto, kar se splača videti. Ni treba se tega načrta držati kot pijanec plota, pomaga pa.

Moj topli nasvet: išči temo, dokler je ne najdeš, ker ni dobrega  razloga, da bi jo namesto tebe iskali drugi po forumih. Si ravno zadosti mlad, da se tega še lahko navadiš. Drugače bo tvoje življenje obupno dolgočasno, ker se boš naslednjih n-let vozil v Portorož, se sprehajal od Lucije do Bernardina itd in gledal, kdaj bo v all inclusive hotelu čas za večerjo. Auč. Tudi je treba malo razviti fantazijo in iskati teme in vsebine, ki se vežejo na teme, ker je treba to veščino osvojiti do takrat, ko pridejo otroci in se planira družinske izlete.



Vendelina jr.

 

Gospa "Vendelina jr." a niti pri eni temi ne morete napisati kaj v okvirih tiste teme? Če vas vse tako moti, pri vseh mogočih vprašanjih, predlogih, temah, zakaj imate potrebo po sodelovanju pri vseh temah?? Posamezna tema zanima veliko ljudi in verjamem, da bi marsikdo iz te teme dobil ideje in inspiracije o prvomajskih izletih. Mislim, da je vaš odgovor na vprašanje uporabnika kam iti za prvomajske praznike - "ker ni dobrega razloga, da bi jo namesto tebe iskali drugi po forumih" zelo neprimerna in nasprotuje sami logiki formov (izmenjave mnenj)?! Menim, da ni potrebe, da se "kulinarika" vrti po vaših zahtevah in mnenjih. Odprite svojo spletno stran in se tam znašajte nad vsem mogočim (še posebej, če se na tem portalu določena tema zaradi VAS oz. VAŠIH PRISPEVKOV v temi zapre). In prosim, ni potrebe po vašem DOLGEM odgovoru na moj prispevek, ker bi želela dobiti tudi jaz kakšno idejo za prihajajoče praznike (in ne brat vaših negativnih mnenj).



vanilia

 

Bravo, vanilia po dolgem času, najboljši zapis, ki sem ga tu prebrala, sem tudi sama s to gospo že imela žolčno razpravo, mi je enkrat napisala, naj varno vozim, pa sem ji odgovorila, da se bom držala varne razdalje, pred njo.....ni me v strah spravila, daleč od tega, ampak jaz nisem iz njenega plemena in tudi jaz se pred njo ne bom uklonila, čeprav sem tu še čisto sveža.......se pa hitro vidi, kdo so njeni zagovorniki.....

Morda bom jutri boljše volje in vam bom natrosila ideje za prvomajske praznike, danes sem pa tudi jaz žalostna, ker se zapirajo zanimive teme , ravno zaradi te "perfeksionistke"ki misli, da je ona vseveda

Naj bo dan, s soncem obsijan in z lepimi mislimi obdan

samo še to, naj vam negativne kritike ne zaprejo ust, povejte, kar mislite , če bomo tiho, bodo res prevladovali tisti, ki so negativno nastrojeni in mislijo, da vse vedo

 

babka1951

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

12. apr 2013 21:26

Prosim, vzdržite se smetenja. Vsi. tema je namenjena izletu za 1. maj in ne vrednostnim sodbam.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti