Domač pralni prašek

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

8. apr 2016 17:02

bezi je napisal/a:
Hahahaha... Po obisku teh forumov človek res ne more biti slabe volje. Enih par tem, kjer vedno isti razvijajo svoje teorije, je res usekanih. Glavno, da se prišpara... Komaj čakam naslednje področje...

bezi

 Jaz tudi. Pa res je zabavno.

mamamia

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

22. nov 2017 12:02

Bom kar tu nadaljevala, da ne odpiram nove teme .. čeprav ne vem, ali je to pametno glede širjenja nekonstruktivne energije ...

Ali je katera preizkusila "Odori, popolnoma naraven pralni prašek"?

Za belo, za pisano perilo? Kakšno mnenje?

rdkapica

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

22. nov 2017 15:32

Na žalost, z delovanjem tega izdelka nimam osebnih izkušenj, imam jih pa z njegovo ceno. 1,5 litra stane 10,99 €, 3,5 litra Persila pa 12,10 €.

In se vnaprej opravičujem, ker bom nadaljevala, čeprav bom smetila in to pošteno. Zelo lepo prosim koga, ki se spozna na ekonomijo (jaz se čisto, ampak res, čisto in ne umazano nič ne spoznam nanjo), kako to, da gredo cene izdelkov v akciji "Štartaj Slovenija" tako zelo v nebo. In kdo to kupuje (ok, vem, tudi moja hči je enkrat kupila eno kremo za tatoo za sedem ojrov, pa se je potem postavljala na glavo, ko sem ji dokazala, da se z navadnim Bepantenom čisto nič drugače ne celi in ne bledi). Namreč, če si pogledate primer čisto zgoraj tega zapisa. Cene teh izdelkov so mi pa bolj intenzivno padle v oči (in me zbile na tla), ko sem  one kokice Pokice z različnimi okusi. Čeprav so moja študentska leta ostala v prejšnjem stoletju, se še vedno dobro spomnim odličnih, izjemnih Kviki kokic z okusom čokolade, karamela in sira. Priznam in se , moj del študentske sobe je bil nastlan s praznimi vrečkami od teh kokic. In ravno tako lepo okrogle so bile, kot te zdaj. Zato se mi je skoraj zmešalo od veselja, ko sem videla, da so takšne kokice zopet na prodaj. Ampak - ja, ampak vrečka se mi je zazdela malo majhna v primerjavi z astronomsko ceno, ki se je bohotila na njih - tam nekje okol 2,5 €, lahko, da je bila še malce višja, nižja zagotovo ne. In sem šla malce preračunavat - 70 oziroma 120 gramske vrečke po 2,5 €, en kilogram te zadeve torej enkrat tam okoli 36 ojrov, v drugem (120 g) pa 21 evrov. Cena pljučne pečenke je tam okoli 35 evrov čez palec. Tole je za moje čisto neekonomske možgane preveč, zato bi res prosila za neko logično razlago. Hvala vnaprej in še enkrat oprostite, ker smetim.

lp

cervus

pinguwin  

član od: 16.2.2017

sporočila: 168

22. nov 2017 15:48

Se tudi meni zdi drago ja. Po drugi strani moremo pa vedet da so ti ljudje z malim budgetom pravkar biznis zalaufali in cena je temu primerna. Ne vem sicer kolko v sloveniji stanejo npr. kokice od chio-ta al pa kaj (tu v avstriji so ca. 2 EUR pa tut nisn ziher). Ampak ja, mene je pri teh kokicah pritegnilo, da naj bi ble brez praznih lupinic v vrecki, to me je namrec vedno malo motlo:) Ampak bom jih poskusla naslednjic ko grem v slo.

Pralni prasek je pa tudi meni padlo takoj v oci, da je res ekstremna cena:) 

lp

pinguwin

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

22. nov 2017 18:51

Mamamia, nič ne smetiš oz. če smetiš, smetim tudi sama, ker tako mislim kot ti. Nisem pa čisto skregana z ekonomijo, pa ti tudi ne.

 

naor

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

22. nov 2017 20:33

naor je napisal/a:

Mamamia, nič ne smetiš oz. če smetiš, smetim tudi sama, ker tako mislim kot ti. Nisem pa čisto skregana z ekonomijo, pa ti tudi ne.

 

naor

Naor, jaz smetim, ne mamamia.  Je pa čisto res, da sva ekonomija in jaz trije pojmi.

lp

cervus

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

23. nov 2017 6:52

elaphus je napisal/a:

Tole je za moje čisto neekonomske možgane preveč, zato bi res prosila za neko logično razlago. Hvala vnaprej in še enkrat oprostite, ker smetim.

lp

cervus

Zame je to čisti marketing. Elegantno zapakirana roba (tu mislim na ves pomp okoli te akcije), ki obenem hoče dati vtis neke posebne dodane vrednosti.  Za to bo pa potrošnik menda ja plačal nekaj več. Kar zadeva proizvodne stroške in ceno, tu ni povezave. Ceno pri današnji ponudbi  določa, z izjemo monopolistov,  edinole in samo trg.  Marketing je tisti, ki ve, kako ljudi pripraviti do tega, da sežejo globje v denarnico.  Da se bodo zaradi nakupa  čutili  večvredne ali vsaj domoljubne.

Osebno bi veliko raje preplačala izdelek prijatelja,znanca, soseda ..., ki ga ne bi na veliko vlačili po TV oglasih. Pri oglasih pa vedno vzamem v račun, da so stroški zanje všteti v ceno končnega izdelka. Da jih plačujem pravzaprav iz svojega žepa pa še gledanje TV mi priskutijo.

Cila

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

23. nov 2017 9:36

Moja draga Elaphus, oprosti za kiks.  Še enkrat, super si napisala!

 

naor

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

23. nov 2017 12:24

Ekonomija pravi (posebej v času kapitalizma, kjer obstajajo tudi monopoli), da ceno oblikuje trg: to je ponudba in povpraševanje. Če je cena res previsoka, se bo pokazalo s časom, ker se izdelki ne bodo prodali. Če bi bila cena prenizka, bi izdelka takoj zmanjkalo .. in tudi ne bi bilo ok.

Odločitev vsakega posameznika pa je, ali tržna cena odraža njegovo uporabno vrednost. Saj veste kako je to: zraka (kisika) je dovolj in nima tržne cene, a kmalu na bo več tako in v reklamah se že ponuja svež (čist) zrak. Ali pa, meni star šivalni stroj veliko pomeni z uporabnega vidika, na trgu pa zanj ne bi dobila nič. Druga skrajnost so drage kovine npr. zlato, ki dosega visoko ceno, ker je redka kovina in tisti, ki ga rabijo in ne morejo brez njega (proizvodnja električnih naprav) in so pripravljeni veliko plačati.

 

 

 

 

rdkapica

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. nov 2017 20:24

Dekleta, hvala vsem.

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti