Lahka hrana

kolačica  

član od: 18.3.2012

sporočila: 56

16. mar 2013 19:58

No se opravičujem,ker ni bilo slovnično napisano!

 

Tukaj je popravek,da me boste razumeli!!

 

Ali mi lahko,kdo prosim  pomaga?! Iščem recepte za kakšne lahke, hitre in preproste recepte (sevada pa,OKUSNE )  Če jih ima kdo,jih lahko meni pošlje po zasebnem sporočilu, ali pa kar tukaj  na forumu objavi.Mislm tako,kaj da bo s sadjem al pa kej.Samo ne mislm pa tako kakšne domače frutke. Malo so mi nastali čudni,za moj okus,če jih sama doma delam. Tisti v trgovini so pa zelo drugačnega okusa!! Rada bi na primer sadje,zelo malo sladkorja,malo masla ali pa nič.Še toliko boljše      Da me boste razumeli,mislim ''lahke,kot z manj kalorijami.

 

Se še enkrat opravičujem,ker sem vas razočarala.Upam, da se to ne bo nikoli več ponovilo!      Ker nisem ravno preveč na računalniku oziroma internetu,sem zato vas prosila,če bi mi LAHKO POMAGALI.Seveda, pa ste nekateri pisali     ''kot,da imamo mi ne vem koliko časa''    Če bi mi LAHKO POMAGALI, ne pa vprašanja,in jeza in podobno. 

                                             

       Lep pozdrav, kolačica                                                                                                                                 

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

16. mar 2013 22:05

Kolačica, koliko si pa ti stara, da ti frutki več ne pašejo?

In - jaz te še vedno ne razumem ...

Čarli08

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

17. mar 2013 12:30

Pa res lepo od tebe, prav lepa hvala, da ti naročene recepte lahko pošljemo na zasebna sporočila ali pa kar na forum.

Uvidevno od tebe, sem prepričana, da se jih je že nekaj pripravljalo na prošnjo za pojasnilo kam ti nasvete smejo poslati.

Pa hvala za prevod, sem te mislila že prosit zanj.

 

itak mem, kene?



nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 17. 2013 12:59

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. mar 2013 17:38

Kolačica, ko človek v tem stoletju preraste frutke, si mora dopovedati, da če ne bo znal na internetu sam česa poiskati, bo v življenju hudičevo težko piskal in tudi za frutek ne bo imel. Vse službe na svetu bodo bazična znanja računalništva razumela kot osnovno pismenost (ne kot dodatno). In je ravno zato dobro, če se človek tega nauči na zabavnem primeru, na primer na iskanju sadnih sladic.

Je eno, če  nekdo iz tretjega življenjskega obdobja ne zna navzkrižno česa poiskati ali pa ne razume logike iskalnika, če pa najstnik ali mladostnik tega ne zna, je pa hudo.

Če si že pogledala, kako se razvija tvoja tema, potem, za božjo voljo, poglej grafiko spletnega portala. In boš ugotovila, da je desno zgoraj en pravokotnik in zraven je narisana lupa in potem piše še "podrobno iskanje". Vidiš, kolačica, tole je iskalnik na tej strani. Vse strani, ki kaj dajo nase imajo takšne iskalnike. No, na kulinaričnem iskalniku lahko potem vpisuješ ključne besede, na primer "sadna" in bo priletelo kar nekaj ven in potem pogledaš, če ti zapisi vsaj malo ustrezajo. In potem od tu naprej eksperimentiraš. Vidiš, temu se reče odrasel pristop, s takim pristopom te bodo ljudje jemali resno. S pristopom v stilu "a mi lahko poiščete recepte" te pa ne bodo, pa je čisto vseeno ali pišeš v žargonu ali pa v malo bolj spodobnem pogovornem jeziku.

Vendelina jr.

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

17. mar 2013 17:51

Sadni frutki vsekakor ne vsebujejo maslo. Edina jed v katero vedno dodam maslo je čežana.

Če iščeš recepte za otroke  ali velike otrok, ki bi frutke poišči kaj na ringaraji med forumi receptov mamic. Drugače pa bi lahko uporabila domišljijo in skuhala kakšen kompot zmešala s svežim sadjem...idej je veliko....

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

GOGICA  

član od: 26.12.2009

sporočila: 120

17. mar 2013 18:50

Pozdravljena Kolačica.Slučajno sem po zelo dolgem času prebrskala tale forum in ti lahko samo povem, da se več z temi stranmi ne ukvarjam, ker je na kulinaričnem forumu zelo veliko ljudi, ki se vedno iz nečesa norčujejo, kaj šele da bi ti pomagali, za kar si postavila vprašanje.

Če si sledila vso zadevo, za kar si želela izvedeti, mislim, da si opazila zelo grde odgovore.Zato več tudi v tem forumu ne sodelujem. Sklepam, da so tisti, ki so tako grdi( ne bi o vzdevkih, ker je itak vse vidno, kdo komu kaj napiše in sporoča ) kar na veliko v brezdelju, da vedno samo nekaj obirajo in se norčujejo. Ti pa z veseljem sporočim na zasebno kaj več o tem kar si vprašala.

 

GOGICA

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

17. mar 2013 19:10

citiram: " ... kar na veliko v brezdelju, da vedno samo nekaj obirajo in se norčujejo ..."

 

Ma nemoj, GOGICA, v brezdelju smo in se norčujemo? Pa daj no malo pomisli, morda pa nimamo časa za recepti za druge brskat?  In to zato, ker se njim preprosto ne ljubi. Torej, kolačica nima časa, me si naj ga pa zanjo, ki komajda besedico  prosim pozna, vzamemo, kopiramo in ji še pošiljamo? Draga moja, dame s tega portala smo jo skozi odgovore skušale "naučiti loviti  ribe". Če morda poznaš kitajski pregovor, kako nahraniti lačnega? Ne tako, da mu ribo daš, ampak ga nučiš, kako naj ribe lovi.

In malo preglej forume, koliko nas velika večina tu gor pomaga drugim. Koliko nasvetov smo natresle, koliko linkov prilepile, koliko receptov preposlale in linkov do receptov tudi, tudi s Kulslo. Ja, smo pošilajle in pomagale, brez skrbi. A ko nekdo tako zastavi, kot je naša kolačica, se pač zalomi. Ker ko nekdo reče, da nima časa, od drugih pa pričakuje, da si ga bo zanjo vzel, pri tem pa sploh ne pove prav, kaj bi slpoh rad? Kako, lepo prosim, pa naj takemu spraševalcu pomagamo?

 

Tu ni niti enega grdega odgovora. Niti ni grdih ljudi. A ti očitno vidiš le tako, kot sama gledaš. Če grdo gledaš, tudi nič lepega ne moreš videt. Kaj šele uporabit kak res koristen nasvet. Kot ga je kolačici dala Vendelina, z natančnim opisom, kako priti do tistega, kar išče. Bodi pametnemu dovolj. Mimozicam tudi.

mamamia

GOGICA  

član od: 26.12.2009

sporočila: 120

17. mar 2013 19:42

Hojla, mamamia, sklepam da imaš končana najmanj dva doktorata, sicer pa ...škoda se je s takimi ukvarjat.

Veš kaj pravi pregovor, pametnejši popusti, ne ljubi se mi s tabo ukvarjat, ker vidum, da si zelo pametna.

 

Pa lep nedeljski večer še naprej

 

GOGICA

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

17. mar 2013 19:44

Ubožica gogica! Da o kolačici sploh ne govorimo. Res, grd je svet, ki ti ni pripravljen na domači naslov poslati recepta za ribano jabolko (brez kompliciranja, brez kuhanja, brez cukra in brez putra - če bosta seveda našli čas za ribanje).

Je pač tako, da je v današnjem svetu biti polpismen izbira, ne pa kruta usoda. Velja seveda za ljudi stare nad 10 let z mentalnimi sposobnostmi v okviru normale - in meni se dozdeva, da imata gogica in kolačica že malo več kot 10 let, se pravi prvi razlog odpade, za drugega je pa očitno kulinarični forum presodil, da tudi. 

Sicer pa ne razumem, zakaj v svoji modrosti in prezaposlenosti ne rečeta kar uredniku portala, da jima pošlje recepte? Saj jih ima vendar tako rekoč pod palcem, zakaj to pričakujeta to od nas, ki se brezdelno valjamo na kavču (kot da ne vesta, da tisti, ki se ves dan predaja brezdelju, resnično nima časa še za take traparije)?

Morala te zgodbe bi bila, da se moraš tudi za to, da nekdo nekaj naredi namesto tebe, vsaj majčkeno potruditi. A ni šokantno spoznanje, da ti lahko tudi pravopis in slovnica pomagata v nebesa, pa čeprav kulinarična?

Sonja

GOGICA  

član od: 26.12.2009

sporočila: 120

17. mar 2013 19:50

Če se ti ne ljubi limnol nekomu dajat nasvete ali karkoli drugega, pa raje nič ne odpiši in pusti misli v svoji prehitri glavi, ne pa da se norčuješ kaj še vse uboga kolačica nebi.

Kot že rečeno...škoda besed, pa glede slovnice sklepam, da si ti nabolj popolna oseba, kar te je na tem portalu.

 

Nič pametnega še od tebe nisem zasledila, sicer pa so bolj pametni forumi, kjer si lahko spodobno dopisuješ.

 

Lep večer še naprej

GOGICA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti