Oddaja ana kuha

fasulas  

član od: 26.12.2007

sporočila: 431

4. mar 2013 14:42

Včeraj sem slučajno zasledil to oddajo in mi je bila všeč. Pripravljala je govedino na sečuanski način. Zanima me, če si je slulčajno kdo zapomnil, kako je to pripravila. Bi bil zelo vesel, če bi kdo objavil.

fasulas

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

4. mar 2013 14:54

Včeraj je delala svinjino na sečuanski način, ne govedino. Sem si namreč včeraj pozorno ogledala oddajo, prav zato, ker me je zanimalo, kako bo pripravila kitajske jedi.

Meni je oddaja simpatična, čeprav ne gre za nek nov vzorec (sem že omenila po kateri oddaji je povzet vzorec). Ana sama mi je tudi simpatična, prisrčna je, motijo me le njeni izrazi "oljček", "zeljček", take pomanjševalnice. To mi res ni všeč.

 

Všeč mi je bilo tudi, ker je kitajske jedi pripravljala s sestavinami, kot v to kuhinjo sodijo (sezamovo olje na primer, rižev kis ...), ne pa da se kitajska kuhinja začne in konča s sojino omako, vmes pa prekuhana zelenjava.

 

Aja, Ani bi olajšala izpiranje riža - ni treba, da se matra s skledo in z odlivanjem, dala bi ga na cedilko in bi šlo veliko hitreje in lažje. Pa ingver in česen lahko hitro sesekljaš v električnem sekljalniku. Samo ko sem jaz bila stara 23 let tudi še nisem vsega obvladala, bi rekla, da sem veliko manj vedela od Ane.

 

Kakorkoli, ta oddaja mi je bila simpatična.

 

 

mamamia

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

4. mar 2013 18:34

fasulas je napisal/a:

Včeraj sem slučajno zasledil to oddajo in mi je bila všeč. Pripravljala je govedino na sečuanski način. Zanima me, če si je slulčajno kdo zapomnil, kako je to pripravila. Bi bil zelo vesel, če bi kdo objavil.


fasulas

 Jaz sem si psokušala zapisat sestavine in postopek, pa upam da ti kaj pomaga. je pa za 4 osebe:

 

4 žlice sojine omake

pol žlice korzunega škroba

2-3 žlice sezamovega olja

1 žlica sladkorja

Mislim da je iz tega naredila marinado in zmešala skupaj z narezanos svinjsko ribico (količine ni navedla)

Potem je pa na dveh žlicah sezamovega olja prepražila česen, čili in nariban ingver, dodala na kocke narezano papriko (rumeno, rdečo in zeleno) ter čebulo. To je je na hitro popekla, odstranila, dodala še malo sezamovega olja in popekla meso. Potem je pa vse skupaj zmešala z zelenjavo, dodala oreščke in popekla še 2 min.

 

Roncolino

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

4. mar 2013 22:17

Meni se je pa zdela dobra ideja fila pri pomladanskih zvitkih. Mislim, da bom enkrat naredila kosilo samo kot filo iz zelja in krvavice s prilogo.

Meni je bila oddaja všeč, le tisto primerjavo s kitajso kuhinjo bi izpustila,čeprav ne dvomim, da je domača kitajska izvedba boljša.

 

 

 

naor

katka285  

član od: 10.6.2011

sporočila: 115

4. mar 2013 23:31

Jaz imam za glavno kitajsko jed zapisano takole:
4 žlice sojine omake, 2-3 žlice sezamovega olja, 1 žlica sladkorja, dobro polovico žlice škroba - to je vse skupaj zmešala in dodala rezine (kar na kolobarje narezano) svinjske ribice (mislim, da je kar celo zrezala). To je pomešala z marinado in pustila malo, da se vpije. Tačas je narezala pol vsake paprike (rdeča, zelena, rumena) na malo večje koščke, sesekljala eno čebulo, 2 zrna česna in naribala za eno žličko ingverja. 

Za nekaj žličk sezamoveha olja je dala v ponev, segrela, notri vrgla 2 čilija, česen, čebulo in paprike, pražila 2-3 minutke, vzela ven in v isti ponvi nahitro prepražila meso, dala zelenjavo nazaj v ponev in pekla še kakšno minuto. Na koncu je vmešala za pest oreščkov (indijskih) in odstavila.

fasulas  

član od: 26.12.2007

sporočila: 431

5. mar 2013 7:39

Hvala vsem za informacije. Super!

fasulas

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

6. mar 2013 19:20

vanjatajnsek je napisal/a:

Kakšno testo pa je uporabila za zavitke?



http://zaspancki.si/

 

lahko uporabiš wrapperse, ki jih kupiš, to je riževo testo za zavitke.

mamamia

sonic  

član od: 1.3.2006

sporočila: 319

7. mar 2013 7:52

No, da so pa krvavice in zelje tipična gorenjska jed, pa je malo v temo brcnila.

sonic

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti