14. jan 2013 19:47
Za shranjevanje majhnih količin uporabljam štirioglate škatlice od Hoferjevega sladoleda, v enem paketku so 4 škatlice.
Paradižnik skuham, zmeljem s paličnim mešalnikom, odstranim pečke s pasiranjem skozi cedilo in nalijem v različno velike silikonske modelčke za mafime. Zamrznjene paradižnikove "mafine vzamem iz modelčkov in jih dam v vrečko v skrinji, uporabim pač po potrebi. Škoda, da ne znam poslati slikice, tako so lepe paradižnikove rožice!
V manjše modelčke zamrzujem tudi peteršilj takrat, ko ga je dovolj, v večje pa nariban korenček za razne juhe, ker celega kilograma naenkrat ne morem porabiti. Da se korenček drži skupaj, moram dodati malo vode.
Za piškote sem pri mizarju dobila tri različne debeline letvic- po dve enaki, po moji želji. Za Linške piškote bolj tanke, za navadne piškote srednja debelina, za ježke pa malo debelejše. Letvice so dovolj dolge, da mi valjar ne pada dol med valjanjem.
Po cvrtju filtriram olje skozi tanek bel servet, ki ga položim na cedilo. Tako ostane olje čim bolj čisto in ga drugič porabim na primer za pražen krompir.
Katrca11