Pri ljudeh, ki prosjačijo, je najhuje to, da nikoli ne moreš biti prepričan, ali je njihova zgodba resnična in res potrebujejo pomoč, ali pa imajo kakšne drugačne namene..mene je presenetila zgodba, ki mi jo je par let nazaj povedal moj najboljši prijatelj..sprehajal se je po Ljubljani, ko je k njemu pristopil neki mladenič in ga ogovoril (z ljubljanskim naglasom) češ, da potrebuje ne vem koliko denarja za avtobus domov, v Cerknico..ker je moj prijatelj iz cerkniškega konca, mu je bila zadeva sumljiva, zato ga je vprašal, če je res iz "Cjrknce" in mu ponudil, da se lahko pelje z njim, ker je tisti dan ravno odhajal domov..mladenič se je seveda naglo obrnil in odkorakal proč, brez besed.
Prijateljica pa mi je povedala še eno zgodbo...hodila je po Miklošičevi ulici v LJ, ko je do nje pristopil možakar, po izgledu klošar in jo prosil za nekaj drobiža...ker se ji je zasmilil, je vzela ven drobižnico in mu ponudila evro, misleč, da bo možakar hvaležen...on pa ji reče "daj mi še kaj, saj vidim, da imaš še polno drobiža". Bila je šokirana in se brez besed odpravila naprej, gospod pa še vedno ni dal miru in je hodil za njo in kričal, da ima denar, pa mu noče nič dati, da je škrta, itd.
Ob takih zgodbah (in vseh tistih, ki ste jih napisali ostali) se človek zamisli...
NaturensGalleri