Obutev v službi

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

13. dec 2012 11:37

Ko sem še hodila v službo, sem imela vedno en par sezonskih čevljev v omari (skrite med fascikli, seveda, saj pisarniško osebje običajno nima garderob).

Kar se pa oblačenja in obvladovanja slušateljev tiče, je obleka sicer lahko poudarek, nikakor pa ne odločilna. Na tečaju nemščine smo imeli predavateljico, profesorico nemškega jezika, ki je prišla v razred skorajda v gojzarjih in obleki za na plac, se domala ulegla na kateder, a je s svojo osebnostjo tisti hip dosegla stoodstotno pozornost vseh, tudi  mladeži v  zadnjih klopeh, ki si tečajev ni plačevala iz svojega žepa. Kar nekaj tečajnikov je priznalo, da se jim je ravno zaradi njenega podajanja nemčina priljubila in odprla.

Drage učiteljice, ve si kar obujte kar vam paše, za učence je važno le, kako boste podajale snov, da jo bodo uspeli tudi razumeti, ne samo naučiti.

Cila

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. dec 2012 12:06

Ježeš, rimljanka...

Jaz navijam za tiste, ki štrlijo iz povprečja. Po duhovitosti, talentih, znanju, preudarnosti, kombinatorki, spretnostih, itd. Ker taki ljudje peljejo družbo naprej. In preprečujejo, da nastaja kloaka. 

Če kdo od njih tudi skrbi za organizacijo svojega videza, je pa to tudi fino. Ni izključujoče in ni pogoj.

In učitelji/učiteljice so precej pomembne osebe v naših življenjih. Jaz sem si zapomnila nadpovprečne, o povprečnih in podpovrečnih (tudi takih, ki res ne bi smeli učiti) sem raje pozabila. In sem si zapomnila tudi to, kako so urejene ženske dejansko bile vzornice mnogim deklicam in dekletom. Da so zrasle v samozavestne punce. Če nič drugega, eno od takih urejenih žensk poznam že celo svoje življenje.

Vendelina jr.

Mygrace

sporočila: 6506

13. dec 2012 12:16

Ehh no.....povprečje, nadpovprečje, podpovprečje.....je odvisno, kakšno in katero in kje si izbereš množico......

Sploh pa, na vsak način siliti iz povprečja meni pove tudi kaj o nezadovoljstvu s samim seboj, tudi o prikriti agresiji morda.... ker nonstop soliti pamet je že enmau tumač.

Po eni strani predavati o tem, da je na Kulinariki neumestno pričakovati nasvete, mnenja in izkušnje o sankanju po travi, po drugi strani pa predavati točno o tem...

 

Tko da..varna razdalja, ja, pametno

Mygrace

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

13. dec 2012 13:20

Mygrace  od E do e.

Edin varna razdalja se mi ne zdi potrebna 

 

LP, V.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. dec 2012 18:02

Pa smo spet pri olé, olé....

lp

cervus

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. dec 2012 19:55

No, profesorico za kemijo sem si zapomnila po njenem stilu oblačenja, od kemije nisem odnesla nič, pri biologiji smo pri isti profesorici šteli metulje in nabirali. No, čisto nasprotje je bila tista za slovenski jezik, katero sem si med drugim zapomnila tudi po barvnem spektru hlačnih  nogavic. Ki pa ni vplival na nivo podajanja znanja. Ah, tista za matematiko je bila fletna, frišna s faksa, par let starejša od nas, ona bi se mi zdela čisto mimo, če bi bila "speglana v nulo", sploh ker je dotična oseba še danes med najhitrejšimi rekreativnimi tekačicami.

Loni Makaroni

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. dec 2012 19:58

Prehitro sem poslala. Nobene učiteljice si nisem zapomnila po obutvi.

 

In ps k naslovu teme; sama se najprej preobujem v crocse, potem pa smuknem v čevlje, balerinke, kar koli udobnega, ker po lestvi resnično v kakih petkah ne morem lesti, o copatih nisem še nikoli razmišljala. Škornje pa z veseljem nataknem na svoje krake.

Loni Makaroni

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

13. dec 2012 20:01

Loni, a sva imeli midve isto profesorico za kemijo in biologijo? Tudi jaz nisem odnesla nič...je bil pa zanimiv pogled na npr. njene cofke na puloverčkih

saša

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. dec 2012 20:08

Sem prav čakala, da boš pristavila piko na i. Definitivno je bila ista... Si je enkrat strgala nogavice, je šlo pol razreda v konzum po nove . Prednosti "vaške" šole. A je kaj čudnega, da sva končali v družboslovju?

Loni Makaroni

Brgita  

član od: 17.8.2006

sporočila: 267

13. dec 2012 20:18

Zanimivo res, kako si učiteljice zapomnimo bolj po oblačilih, vendar se mi zdi, da ko vidim eno iz srednje šole, da ima še vedno isto krilo in škornje kot pred 20. leti . Vendar pa tudi jaz gledam, da je moj korak v službi siguren in hiter, če je treba. Se mi zdi, da imam dneve že nekako naštudirane, kdaj bo treba po kakšni lestvi, kaj pospraviti, zato takrat ne obuvam petk. Je pa res, da se mi kmalu nabere več obutve v službi kot doma, če redno ne odnašam nazaj. Mi je pa vedno vroče v noge, zato me najlonke "pikajo" in strašno motijo, sploh pod hlačami in v škornjih, zato se jih izogibam, če se le da. Prvo kar pridem domov je pa sigurno sezuvanje nogavic...

Brgita

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti